Actie: 100+ fotografiecursussen + boek - Nu 75 euro voordeel! Word nu lid!
Cas van der Voorn

eBook: Street Faces van Thomas Leuthard

vrijdag 11 mei 2012, 20:29 door | 9.497x gelezen | 14 reacties

De zwitserse fotograaf Thomas Leuthard is bekend om zijn eigenwijze straatfotografie en om zijn e-books over dat onderwerp. Nu is er ook een e-book over zijn straatportretten, rijkelijk voorzien van uitleg over de gevolgde werkwijze. Het e-book is net als zijn eerdere publicaties gratis te downloaden op zijn eigen website.

Beide eerdere publicaties zijn een aanrader voor iedereen die interesse heeft in deze boeiende tak van 'sport'. Soms kun je dat letterlijk nemen, want niet iedereen vind het even leuk om ongevraagd op de foto te worden gezet. Een paar gympies en een bovengemiddelde conditie zijn dan onontbeerlijk. Je moet wel een beetje durven om dit soort foto's te maken.

In het nieuwste e-book van Leuthard wordt dat duidelijk geïllustreerd aan de hand van twee video's die zijn manier van werken uitbeelden. Niet dat hij snel de benen neemt, maar hij geeft de gefotografeerde gewoonweg geen kans om vragen te stellen. Kijk maar:

Het e-book is net als zijn eerdere publicaties gratis te downloaden op zijn eigen website. De video's waarnaar in de PDF wordt verwezen heb je nu dus al kunnen zien.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Cas van der Voorn

Over de auteur

Samen met James van der Borght oprichter van De Photoshoppers waar fotografen van elk niveau hun kennis van Photoshop en/of Elements kunnen verdiepen. Kennis verpakt als Video-lessen: kort, krachtig en met maximale ondersteuning. Wij doen zelfs verzoeknummers. De Photoshoppers: Leren in je luie stoel.

14 reacties

 1. tonv
  Profiel tonv schreef op zaterdag 12 mei 2012 om 11:42

  Als je op deze manier street photography bedrijft duurt het volgens mij niet lang voordat je een keer verbouwd wordt.

 2. Jan
  Jan schreef op zaterdag 12 mei 2012 om 14:39

  Opmerkelijk dat controverse tegenwoordig al bijna automatisch 'nieuwswaarde' oplevert, zelfs zonder wezenlijke inhoud. Alles voor de muisklik.

 3. Bram Berkien
  Profiel  Bram Berkien schreef op zaterdag 12 mei 2012 om 18:01

  Jan, hoe bedoel je dat?
  Ton: hij is inderdaad erg 'in your face' en ik zou het zelf niet zo aanpakken, maar hij bereikt wel mooie resultaten als je het mij vraagt. Bruce Gilden is bovendien nog net een niveautje erger vrolijk

 4. Jan
  Jan schreef op zondag 13 mei 2012 om 02:05

  @Bram Dat er andere manieren zijn om het werk van een fotograaf onder aandacht te brengen. Het werk van Leuthard is best interessant en deze 'heldhaftige' filmpjes an sich nodigen niet direct uit om er naar te gaan kijken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.661 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord