100+ fotografiecursussen én het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Fotoboek van Thijs Heslenfeld; Zeilen naar de Zuidpool

donderdag 3 januari 2008, 23:37 door | 10.468x gelezen | 2 reacties

Niet alleen fotograaf Jan Vermeer was de afgelopen periode te vinden op het ijskoude Antarctica, ook de Nederlandse reisfotograaf Thijs Heslenfeld vertrok naar het onderste puntje van de wereldbol. Waar de meesten echter kiezen voor een comfortabele reis deed Thijs het zonder al deze luxe. Twee maanden zeilde hij mee op de Nederlandse driemaster Bark Europa.

Heslenfeld stapte in Argentinië aan boord van het schip om er pas in Zuid Afrika weer af te komen. In de twee maanden daartussen maakte hij een reis langs de koudste, gevaarlijkste en meest afgelegen plaatsen ter wereld. Een Oceaan-oversteek via klinkende namen als Deception Island, Paradise Bay, Cape Disappointment en Tristan da Cunha.

Zoals het persbericht ons verteld; Heslenfelds beelden van deze reis verschenen in tijdschriften over de hele wereld, waaronder de National Geographic Adventure. De beste foto's zijn nu gebundeld in 'Cold', samen met het beeldend geschreven Engelse logboek dat kapitein Klaas Gaastra van deze reis bijhield.

'Cold - sailing to Antarctica' is een spectaculair beeldverhaal over ijzige kou en ontberingen. Een verhaal over ziedende stormen en gevaarlijke ijsbergen. Over plaatsen waar het leven net zo normaal is als de dood. Maar 'Cold' is boven alles: een verhaal over schoonheid en hoop. Een uniek verslag van één van de laatste grote avonturen die deze planeet nog te bieden heeft.


Op deze speciale website kun je vast een voorproefje van het boek krijgen om te kijken of alle marketingpraat waar gemaakt wordt. Hier kun je het 184 pagina's dikke boek ook direct bestellen voor 34,50 euro (exclusief 3,50 verzendkosten).

Cold - Sailing to Antarctica
Cold - Sailing to Antarctica; Thijs Heslenfeld


Geïnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Cold
Cold
Thijs Heslenfeld

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Marcel
  Marcel schreef op vrijdag 4 januari 2008 om 14:19  | reageer

  Ja echt helemaal geweldig. Ik zou er in 2007 zijn geweest maar het ging helaas niet door. Maar Antartica staat nog steeds hoog op mij lijstje.

  Mooie foto's overigens.

  Groeten Marcel.
  http://www.fotografiegeschiedenis.nl

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op zaterdag 9 februari 2008 om 13:27  | reageer

  Het boek van Thijs is erg goed ontvangen en de verkoop gaat hard. De eerste 3.000 exemplaren zijn reeds verkocht en het boek is in herdruk gegaan, zo laat fotograaf Thijs weten per e-mail.

  Door de drukte rondom het boek kwam Thijs de afgelopen maanden nauwelijks meer aan fotograferen toe. Dat gaat weer veranderen want de hele maand maart gaat hij met een fourwheeldrive op pad in Australië. Daar maakt hij reportages over Tasmanië en de Great Ocean Road.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord