Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Inkijkje in de Fotografiebijbel

vrijdag 20 maart 2020, 23:23 door | 7.568x gelezen | 0 reacties

In dit nieuwste boek van Photofacts Academy staan maar liefst 105 tips om tot fascinerende foto's te komen. Het is een mooi boekwerk met veel beeldmateriaal en diverse onderwerpen waar veel over verteld wordt.

En daarbij zijn er ook nog de links naar de diverse onderwerpen op Photofacts Academy zodat je heel snel een ingang hebt naar meer tips en uitgebreidere uitleg over al die onderwerpen.

Ik mocht er zelf ook een bijdrage aan leveren in de vorm van een hoofdstuk over reisfotografie. In dit artikel een inkijkje in het boek.

Fotografiebijbel cover


7 Tips uit het boek in een gratis webinar


Op 24 maart wordt het boek officieel gelanceerd. Dit gaan we doen met behulp van een gratis webinar waarbij Nando Harmsen je 7 fotografietips geef en je tevens vragen kunt stellen.

Nando kiest een aantal onderwerpen voor zijn tips, waaronder bijvoorbeeld hoe je een telelens kunt gebruiken voor je landschapsfotografie.

Daarnaast laat hij zien hoe je met flitsfotografie je omgevingslicht heel goed een rol kunt geven. En tot slot iets over het belang van een stevig statief bij nachtfotografie.

Fotografiebijbel alle onderwerpen


Maar liefst 15 fotografie-onderwerpen


In deze Fotografiebijbel krijg je van Elja Trum, Nando Harmsen, Johannes Klapwijk, Michelle Peeters en Johan Elzenga over vijftien verschillende fotografie-onderwerpen eenvoudige praktische tips waardoor je fascinerende foto's kunt maken onder alle omstandigheden.

Je ontdekt bijvoorbeeld:

  • Hoe je jouw camera helemaal naar wens kunt instellen, zodat je volledige controle hebt over de foto's die je maakt;

  • Hoe je prachtige landschappen kunt vastleggen, ook als het geen stralend weer is;

  • Hoe je indrukwekkende sterrenhemels op de foto kunt zetten, ook als je geen duizenden euro's aan fotoapparatuur in huis hebt;

  • Praktische tips voor het bewerken van je foto's zodat het ware meesterwerkjes worden, of je nu werkt met Lightroom, Photoshop of Luminar;

  • Hoe je van vakantie terugkomt met reisfoto's die je in je woonkamer wilt hangen, ook als je het hele gezin op sleeptouw hebt (zonder ruzie met je partner).


Dit boek is bedoeld om je te inspireren om met plezier fascinerende foto's te maken. Niet met lange technische verhalen, maar met 105 praktische en eenvoudige voorbeelden.

Fotografiebijbel reisfotografie 1


15 hoofdstukken met telkens 7 tips


Het boek bestaat uit vijftien hoofdstukken met telkens zeven tips over een specifiek onderwerp. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

- Tips voor Startende Fotografen
- Tips voor Camera Instellingen
- Tips voor Landschapfotografie
- Tips voor Portretfotografie
- Tips voor Macrofotografie
- Tips voor Flitsen op Locatie
- Tips voor Studiofotografie
- Tips voor Vogelfotografie
- Tips voor Boudoirfotografie
- Tips voor Sterrenfotografie
- Tips voor HDR Fotografie
- Tips voor Reisfotografie
- Tips voor Lightroom Classic
- Tips voor Luminar
- Tips voor Photoshop Lagen

Per pagina wordt een tip getoond (inclusief bijpassende foto). De tips zijn geschreven door vijf verschillende auteurs. En fotograaf kan immers niet alles weten over alle vormen van fotografie. Ik heb zelf het hoofdstuk over reisfotografie bijgedragen.

Aan het eind van elk hoofdstuk wordt getoond waar je nog meer over dat onderwerp kunt ontdekken op online fotografie trainingsite Photofacts Academy. Als je geen lid bent kun je de onderwerpen bekijken met een gratis proeflidmaatschap.

Fotografiebijbel reisfotografie 2


Drie lezersreviews


1. Reactie van Els de Rooij:
Ik heb het boek net vandaag binnengekregen. Laat ik nu precies dit fototoestel (de Panasonic Lumix op pagina 4) hebben! En geen idee had wat ik er allemaal mee kon...

Ik ben als eerste op zoek gegaan naar stap tot stap uitleg wat er met mijn camera kan, ik kwam namelijk nooit verder dan de standaard instelling. En nu zag ik meteen een duidelijke uitleg.

En wat leuk dat jullie als fotografen ieder iets anders belichten en dit stap voor stap uitleggen. Onder andere hoe je met je camera om kunt gaan en de mogelijkheden ervan optimaal benutten. Dit is ook echt duidelijk voor mij.

Ik heb jou snel even opgezocht in boek, echt superleuk! En zo leuk dat ik nu tijdens het verplicht thuiszijn met een voor mij te begrijpen uitleg de basisbeginselen kan uitvoeren!


2. Reactie van Huub Sanders:
Net even door de Fotografiebijbel gebladerd. Ik moet zeggen dat het boek er leuk uitziet en goede tips bevat. Bij een eerste snelle scan van het boek heb ik al een paar leuke tips over Lightroom gekregen! Goed gedaan!!

3. Reactie van Paul Malcorps:
Zeer tevreden met het ontvangen van de Fotografiebijbel.
Al ben ik geen beginnend fotograaf meer, ik kan toch handige weetjes gebruiken. Fotografie is zo uitgebreid!

Fijn boekje in handig formaat boordevol nuttige info. Duidelijke, bondige tekst. Een extraatje zijn de enkele tips in verband met Lightroom, Photoshop en Luminar.


Fotografiebijbel landschapsfotografie


Prijs en waar bestellen


De normale prijs is 20 euro. De voorverkoopprijs is 15 euro als je voor 24 maart 2020 bestelt. De verzending is gratis binnen Nederland, in Belgi 5 euro.

Bestel hier de Fotografiebijbel (in de voorverkoop met 5 euro korting!)

Als je nu lid wordt van Photofacts Academy, dan krijg je De Fotografiebijbel gratis cadeau. Daarnaast krijg je nu in deze actie ook nog eens 30 euro korting op een jaarlidmaatschap. Een jaarlidmaatschap a 109 euro (in plaats van 139 euro). Zo is je totale voordeel maar liefst 50 euro!

Direct lid worden (korting + gratis De Fotografiebijbel)

Fotografiebijbel macrofotografie

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord