Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Kleurenblind; thriller over fotografie

vrijdag 10 april 2009, 22:58 door | 8.106x gelezen | 0 reacties

Van Kees Krick ontving ik een exemplaar van Kleurenblind. Samen met Nico de Breackeleer schreef hij deze dubbelthriller. Het boek bevat twee verhalen, van beide auteurs één, en wordt uitgegeven door de Belgische uitgeverij Kramat.

Een leuke afwisseling om eens een keer geen boek over een bepaald aspect van fotografie te lezen, maar een spannend verhaal met een fotograaf in de hoofdrol. In het verhaal sterft een model tijdens een fotoshoot. Dat lijkt in eerste instantie een ongeluk, maar niet veel later sterft er een tweede model onder vreemde omstandigheden.

Sepia, het verhaal van Kees, is vlot geschreven en leest lekker weg. Het einde is naar mijn smaak wellicht iets te open, maar dat houdt wel het mysterie erin. Niet alleen de fotografie delen zijn herkenbaar, het is ook grappig hoe de Efteling in het verhaal verweven is. Dat brengt het verhaal dicht bij de lezer door de herkenbare elementen.

Het andere verhaal heet Helrood en is geschreven door Nico. Nico heeft een wat formelere schrijfstijl. Het gaat over een jongedame die in stilte wilt terugtrekken in het gebouw van een voormalige psychiatrische instelling. Haar rust wordt verstoord door de komst van helrode schimmen. Het onverwachte einde maakt dit verhaal aangenaam spannend.

Kleurenblind


Het boek bevat 208 pagina's en is te koop voor 17,95 euro.

Geïnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Kleurenblind
Kleurenblind
Braeckeleer, N. De & Krick, K.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord