100+ fotografiecursussen ťn het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

New Dutch Photography Talent 2018

zondag 26 november 2017, 15:51 door | 5.944x gelezen | 1 reactie

Nikon en GUP Magazine hebben op 24 november jongstleden 100 nieuwe opkomende fotografen gepresenteerd tijdens de boekpresentatie van New Dutch Photography Talent (New) 2018 in het Amsterdamse art'otel.

New Dutch Photography Talent


In deze toonaangevende publicatie worden jaarlijks honderd opkomende fotografen gepresenteerd. New is een initiatief van de makers van GUP Magazine en wordt mede mogelijk gemaakt door Nikon in het kader van het 100-jarig bestaan.

New biedt in Nederland geboren of werkzame fotografen een internationaal platform en brengt nieuwe fotografie van Nederlandse bodem onder de aandacht bij liefhebbers en professionals. Het is een bron van inspiratie voor iedereen die geÔnteresseerd is in fotografie, en bovendien een boek vol vers onontdekt talent.

Uit de honderden inzendingen heeft de redactie van GUP Magazine een zorgvuldige selectie van 100 fotografen gemaakt. New 2018 is voorzien van een voorwoord door Roy Kahmann, oprichter en eigenaar van New Dutch Photography Talent.

Met 420 pagina's is het een stijlbijbel voor artdirectors, curatoren, verzamelaars, liefhebbers en collega-fotografen.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, over deze samenwerking: Nikon is zeer trots op de samenwerking met New waarbij we opkomende fotografen in de schijnwerpers zetten. Nikon viert dit jaar het 100-jarige jubileum.

In de afgelopen eeuw heeft Nikon een bepalende rol gespeeld bij het veranderen van de wereld van fotografie. 2017 is daarom een jaar waarin we verhalen, foto's en adviezen die een eeuw verbeelding hebben vormgegeven delen.

Het is fantastisch dat we samen met GUP nieuw fotografietalent kunnen eren en zo ons vizier ook richten op de komende 100 jaar.


Aime Hoving

New Dutch Photography Talent. Foto: Aime Hoving

De zeven voorgaande edities van New Dutch Photography Talent zijn allen nagenoeg uitverkocht. Naast het commerciŽle succes werden de boeken positief ontvangen door de media en critici. Maar het belangrijkst is dat New als opstap geldt voor startende talenten die een carriŤre in de fotografie beginnen.

Een publicatie in New is voor veel fotografen een goede manier om in contact te komen met agentschappen, werk tentoon te stellen, en opdrachten binnen te slepen.

Het boek wordt verspreid onder musea, kunstcritici, agentschappen, reclamebureaus en andere professionals uit de wereld van fotografie.

De tentoonstelling met het werk van alle talenten is te zien in 5&33 Gallery van het Amsterdamse art'otel van 25 november tot eind januari 2018.

Een New boek kost 25 euro en is te koop in de online shop van GUP Magazine.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. Rita Veerduyckt
    Rita Veerduyckt schreef op dinsdag 28 november 2017 om 16:32  | reageer

    Proficiat aan Miranda Schmitz die één van de covers mocht leveren!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord