Peter van Veen

Photoshop CS4 Companion for Photographers

woensdag 29 oktober 2008, 22:03 door | 4,715x gelezen | 9 reacties

Photoshop CS4 ligt nog koud in de schappen of het eerste boek erover is al te bestellen! Derrick Story van de site 'the digital story' heeft blijkbaar al de mogelijkheid gehad om kennis te maken met CS4. Hij heeft daar dus al een boek over geschreven.

Hij geeft twee scenario's waarbij het interessant kan zijn om dit boek aan te schaffen:

1. Wanneer je wilt gaan upgraden en meteen wilt profiteren van de nieuwe functionaliteiten en de workflow opties die speciaal voor fotografen zijn gecreŽerd. Hierop is het boek vooral gericht, en het kan je dus veel tijd schelen ten opzichte van wanneer je het allemaal zelf uit wilt zoeken.

2. Wanneer je een upgrade overweegt, maar eerst eens wilt weten wat er nu allemaal nieuw is en of dat tegen de investering opweegt. De aanschaf van dit boekje kan een handige pre-investering zijn.

Wat mij opvalt is dat hij spreekt over CS4 als een 'complete workflow voor fotografen'. Dat vind ik een typische gang van zaken, gezien het succes van Lightroom. Hij besteed een aantal hoofdstukken aan onder andere de Photo Downloader, aan Bridge en zelfs twee hoofdstukken zijn gewijd aan Adobe Camera Raw. Photoshop zelf krijgt een hoofdstuk en ook printen met Photoshop krijgt de aandacht. Het boek is zodanig ingericht dat het je in de juiste wijze door de workflow heenleidt. Een beetje op dezelfde manier als Lightroom met de verschillende modules doet.

Zijn conclusie is dat je Photoshop nog steeds nodig hebt. Hij roemt de nieuwe functionaliteiten en vooral, het feit dat je een hele workflow krijgt, van import tot en met de print. Het boek telt 208 paginaís en is geschikt voor zowel Windows als Mac gebruikers. Het is te koop op Amazon voor een luttele 16,49 dollar.

Photoshop CS4 Companion for Photographers

Peter van Veen

Over de auteur

Peter is Moor Fotografie. Hij helpt mensen beter leren fotograferen zonder de automaat. Liefhebber van Table Top Strobist Fotografie. Schrijver van diverse eBooks over fotograferen. Leert mensen bij door workshops over o.a. Lightroom, Strobist, Macro, HDR en Herfst.

9 reacties

 1. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 29 oktober 2008 om 22:05

  Inderdaad niet duur, maar momenteel is het boekje zo te zien niet op voorraad bij Amazon.com. Met Bridge en Photoshop kun je inderdaad (ook in CS3) een aardige workflow opzetten.

 2. tonv
  Profiel tonv schreef op donderdag 30 oktober 2008 om 02:21

  Persoonlijk vind ik de frekwentie van sofware updates en camera's releases een beetje irritante vormen aannemen. Het lijkt erop dat de levenscyclus van software en apparatuur steeds korter gaat worden. Een mooi voorbeeld is de 40D die amper een jaar na z'n introductie alweer opvolging krijgt met de 50D. Al die nieuwe (begerige) features worden uiterst slim gedoseerd met de bedoeling dat wij telkens weer diep in de buidel tasten om 'bij te blijven'. Lang leve het consumentisme...

 3. Brian dSLR.nl
  Brian (dSLR.nl) schreef op donderdag 30 oktober 2008 om 07:49

  @Tony: Wat je zegt vind ik een beetje onzin. Dit ligt volledig aan de hebzucht van mensen en niet aan de bedrijven die continue bezig zijn om te innoveren. Neem een oude camera als de D200 van Nikon. Ik ben hier nog steeds erg gelukkig mee en ik gebruik hem nog steeds dagelijks. Natuurlijk zitten er nieuwe features op de D300, D700 en D3, en natuurlijk is de D200 al voorbij gelopen door de veel goedkopere D90, allemaal camera's van Nikon. Toch maakt dat mij geen biet uit want ik kan wat ik wil met mijn vertrouwde D200, dus waarom zou ik meer willen?

  Hebzucht is menselijk, net als verwijten dat dit aan een ander ligt.

 4. Marcel Wiegerinck
  Profiel  Marcel Wiegerinck schreef op donderdag 30 oktober 2008 om 08:42

  Voorlopig blijf ik gewoon PS CS3 gebruiken bevalt prima en ik gebruik waarschijnlijk nog geen 10% van alle mogelijkheden. Mijn Canon eos350D werkt ook prima ik investeer liever in een goed objectief.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door

CameraTools

Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

46.674 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook.


Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

Mis het gratis fotografie eBook niet!

46.674 fotografen ontvangen onze wekelijkse fototips al. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook '25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen'.