Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michael van Helden

Recensie: De Beste Fotografie Tips

zaterdag 2 augustus 2014, 20:19 door | 9.474x gelezen | 1 reactie

Van Kosmos Uitgevers ontvingen we het boek De beste fotografie tips. Oorspronkelijk is dit boek in 2013 in het Engels uitgegeven door Lonely Planet uit AustraliŽ. Recent is het vertaald naar het Nederlands en bijgewerkt.

De originele auteur Richard I'Anson studeerde fotografie en heeft in 30 jaar een indrukwekkende fotobibliotheek opgezet. Zijn foto's zijn in meer dan vijfhonderd gidsen van Lonely planet gebruikt.

Beste fotografie tips lonely planet

Het is vooral een compact, dun (128 pagina's) en luchtig geschreven boekje. De praktische tips lezen bijvoorbeeld in de vakantie lekker weg. Het is geschreven voor de amateurfotograaf die zijn reisfotografie wil verbeteren.

Het eerste deel bestaat uit de 10 gouden regels zoals 'Oefening baart kunst' en 'Werk in RAW formaat'. Bij de meeste regels wordt er een praktische tip gegeven over een situatie die van pas kan komen bij reisfotografie.

De regels en toelichting staan aan de ene kant van de bladzijde, aan de andere kant zie je een bijpassende en erg mooie vakantiefoto van de auteur. Deze foto's zijn erg inspirerend en zetten je aan om zelf ook weer mooie foto's te maken.

Beste fotografie tips voorbeeld

Het tweede deel bestaat uit de 45 beste tips zoals bijvoorbeeld 'Kies de juiste camera' en 'Stel je belichting in'. Naast een aantal zeer bekende en voor de hand liggende regels gaat de auteur iets verder met tips als 'Zorg voor een gevoel van diepte' en 'Controleer de belichting' (over hoe je een histogram moet lezen).

Bij de behandeling van deze tips worden inhoudelijk een paar goede adviezen gegeven. Uiteindelijk is het leuk geschreven en biedt het de amateurfotograaf een aantal handige tips. Precies wat de titel ook aangeeft. Gegeven deze doelgroep blijft het bij de basis en wordt er niet afgeweken van standaard regels, wat soms juist tot creatieve en mooie foto's kan leiden.

Ook dit tweede deel bevat telkens per tip een erg mooie en inspirerende foto. Zeker de moeite waard om even doorheen te bladeren.

Je kunt het boek kopen bij bol.com voor 9,99 euro. Op de site van Lonelyplanet.com (PDF) kun je een preview zien van het originele Amerikaanse boek.

Conclusie


De beste fotografie tips van Lonely Planet is een leuk en luchtig geschreven boek dat leuk is om zelf te lezen, handige basis tips bevat en vol staat met inspirerende foto's. Voor jezelf als je net wat meer uit je reisfotografie wilt halen, of leuk om cadeau te doen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michael van Helden

Over de auteur

Michael is, samen met Elja, mede oprichter van Rentpro en Photofacts. Als amateurfotograaf richt hij zich op portret-, flits- en reisfotografie. Michael is vader van Louise.

1 reactie

  1. Marije Weterings
    Marije Weterings schreef op zaterdag 2 augustus 2014 om 21:58  | reageer

    Wel grappig dat je een boek met tips kan kopen. Je kan ook gewoon iedere dag Photofacts lezen knipoog kosteloos. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord