Elja Trum

Recensie: Foodfotografie van Martijn Smit

zaterdag 9 mei 2015, 20:18 door | 6.754x gelezen | 2 reacties

Martijn Smit is foodfotograaf en schreef over zijn passie een boek. Martijn is al 35 jaar actief met fotografie, sinds 2009 is hij actief bezig met foodfotografie. In het boek leer je hoe je zelf ook prachtige foto's kunt maken van je culinaire creaties.

Het boek is opgedeeld in acht hoofdstukken: de geschiedenis van de foodfotografie, apparatuur, basiskennis fotografie, licht toepassen, compositie, styling, de praktijk (je eerste shoot) en workflow. Hoofdstuk 2, 3 en 4 zijn redelijk generiek, maar daarna wordt het interessanter voor de foodfotograaf.

In de hoofdstukken over compositie en styling komen de echte tips naar boven die je als foodfotograaf goed kunt gebruiken om je foto's er een stuk professioneler uit te laten zien.

Foodfotografie martijn smit


In hoofdstuk zeven 'De praktijk: Je eerste Shoot' worden de eerdere hoofdstukken samengebracht in een praktisch voorbeeld van een shoot. Stap voor stap lees en zie je hier hoe je het aan kunt pakken om professionele foodfotografie foto's te maken.

Na een eerste concreet voorbeeld volgen een aantal praktijkvoorbeelden. Deze fotorecepten laten een mooie foto zien en daarnaast wordt uitgelegd hoe deze foto gemaakt is. Het laatste hoofdstuk (workflow) is erg beperkt. Hier worden globaal de handelingen besproken die je na het maken van de foto zou kunnen uitvoeren.

Het boek telt 112 pagina's en besteedt aandacht aan de geschiedenis van foodfotografie, apparatuur, basiskennis fotografie en natuurlijk styling, compositie en een uitgebreide praktijkopdracht.

InkijkexemplaarConclusie


Het boek Foodfotografie is interessant voor iedereen die zich graag wil gaan verdiepen in voedselfotografie. Als je van koken houdt is dit een leuk boek om te leren hoe je jouw creaties mooi kunt vastleggen.

Het boek is netjes vormgegeven en rijkelijk voorzien van mooie foto's die weer aanzetten om zelf ook aan de slag te gaan. Persoonlijk vind ik de prijs van 34,95 euro wel wat aan de hoge kant voor een boek van 112 pagina's.

'Foodfotografie' van Martijn Smit (ISBN 9789082326901) kost 34,95 euro en onder meer verkrijgbaar bij Bol.com.

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

  1. rob
    rob schreef op zaterdag 9 mei 2015 om 22:18

    Lastig onderwerp qua actualiteit omdat foodfotografie nogal aan trends onderhevig is. Morgen is alles anders

  2. Erik
    Profiel Erik schreef op zondag 10 mei 2015 om 10:45

    Wie heeft het woord foodfotografie eigenlijk bedacht? Wat een slecht samenraapsel!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.842 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord