Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Recensie: Huwelijksfotografie door Werner Pellis

zaterdag 13 februari 2021, 20:20 door | 3.504x gelezen | 3 reacties

Als fotograaf is de kans best groot dat je gevraagd wordt een huwelijk te fotograferen, ook als je daar helemaal geen ervaring mee hebt. Dit boek over huwelijksfotografie kan een mooie voorbereiding zijn op zo'n dag.

En zo'n voorbereiding is niet onnodig, want het fotograferen van een huwelijk is topsport. Je moet overal op tijd gereed staan en je mag geen moment missen. Bovendien kun je veel momenten niet 'even over doen'.

Boek: Huwelijksfotografie


Het boek bestaat uit negen hoofdstukken:

1. Voorbereiding
2. Promotie & marketing: de basis
3. De zakelijke kant
4. Techniek
5. De dag, deel 1: de ceremonie
6. De dag, deel 2: werken op locatie
7. Na de dag: levering, voorwaarden en presentatie
8. De nieuwste ideeŽn en mogelijkheden
9. Je eerste bruiloft

In het boek vind je veel praktische tips die je helpen goed voorbereid op de huwelijksdag te verschijnen en op het juiste moment de juiste foto's te maken.

Ook de zakelijke kant krijgt flink wat aandacht. Met tips over de invulling van je website en het bepalen van je prijzen. Natuurlijk komt ook marketing via social media aan bod.

Daarnaast wordt er veel ingegaan op het proces voor het krijgen van je opdracht. Dus hoe je het gesprek met een bruidspaar kunt voeren en hoe je een contract kunt opstellen.

Huwelijksfotografie bevat niet alleen foto's van de schrijver, maar ook van diverse andere professionele bruidsfotografen. Zo kom je foto's tegen van Moniek van Gils, Alexandra Vonk, Yves Schepers, Ruud Claessen, Ashvin Ghisyawan, Denise Motz, Bas Uijlings en Gert Huygaerts.

Naast hun foto's worden ze in het boek ook allemaal geÔnterviewd. Een leuke aanvulling met verschillende inzichten over het fotograferen van huwelijken. De interviews bevatten ook flink wat praktische adviezen.

Conclusie


Het boek Huwelijksfotografie geeft een behoorlijk compleet inzicht in de wereld van bruidsfotografie. Het is een handige start voor iedereen die aan de slag wilt in de wereld van huwelijksfotografie en zeker ook een goede inspiratiebron voor fotografen die al huwelijken fotograferen.

De interviews zijn een leuke aanvulling op de tips en geven een inkijkje in de bedrijven van verschillende topfotografen. Hun foto's vind je ook door het hele boek terug en zullen zeker de nodige inspiratie opleveren.

Boek: Huwelijksfotografie


Prijs en beschikbaarheid


Focus op Fotografie: Huwelijksfotografie bevat 240 pagina's. Het gaat 34,99 euro kosten, maar is nu in de voorverkoop tot 24 februari 2021 nog te bestellen voor 29,99 euro. Op 24 februari komt het boek dan ook beschikbaar.

Ľ Bestel het boek Huwelijksfotografie

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

3 reacties

 1. Hendrik
  Hendrik schreef op dinsdag 16 februari 2021 om 11:48  | reageer

  Ik had ook gelijk gekeken of er andere boeken over bruidsfotografie zijn, maar die zijn niet zo snel te vinden. En Ashvin ken ik nog van mijn tijd bij EOSDigitaal.nl en kon daar menige posts van hem bewonderen. Ik heb hem gereserveerd en ben benieuwd.

 2. 4BYE
  Profiel 4BYE schreef op dinsdag 16 februari 2021 om 12:30  | reageer

  Ondanks dat ik 45 jaar fotografeer heb ik het bij eentje gelaten. Het was begin jaren '80 voor een collega die geen financiële middelen had om een fotograaf te huren. Mij zou niets worden kwalijk genomen als het niet helemaal goed ging. Maar ik vond het een behoorlijke belasting. Het is allemaal goed gegaan, met name doordat ik hulp kreeg van een chauffeuse van één van de auto's die ervaring had van de procedures. Stel je ook eens voor dat je toen alles nog met de hand moest scherp stellen. Het is en blijft inderdaad topsport! Bovendien moet je ook nog eens creatief zijn en met de nieuwste trends op de hoogte zijn. Ik lach mij rot om de vragen op een Sony Facebook groep waar mensen die van geen toeten of blazen weten, vragen wat de beste cameras en lenzen zijn voor huwelijksfotografie. Het zal je fotograaf maar zijn...

 3. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op dinsdag 16 februari 2021 om 13:18  | reageer

  @Hendrik; Als je nog meer wilt weten over bruidsfotografie; bij Photofacts Academy hebben we een cursus bruidsfotografie (gegeven door Ashvin).

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord