Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Recensie: Mastering the Model Shoot

vrijdag 18 december 2015, 15:51 door | 7.251x gelezen | 0 reacties

In zijn boek Mastering the Model Shoot leert de Nederlandse fotograaf Frank Doorhof je eigenlijk alles wat komt kijken bij het fotograferen van modellen. Zowel over je voorbereiding, de shoot zelf en voor de nabewerking.

Eerder heb ik al een aantal boeken van Frank gelezen, maar dit boek steekt daar met kop en schouders bovenuit. Wat waarschijnlijk geholpen heeft is de inbreng van Scott Kelby en zijn team. Mastering the Model Shoot is een bijna overcompleet boek over modelfotografie die bij geen modelfotograaf in zijn boekenkast mag ontbreken.

Mastering the Model Shoot


Elke stap in het proces van een fotosessie wordt besproken. Frank begint met een hoofdstuk over het vinden van je model. Daarna volgt een hoofdstuk over locaties, rekwisieten en achtergronden, kledingen en styling, het aansturen van je model, het gebruik van natuurlijk licht, het gebruik van flitslicht, flitsen op locatie, studiolicht, lichtmeting en calibratie, nabewerken en marketing van je werk.

Na deze eerste twaalf hoofdstukken volgen er nog twee hoofdstukken. Hierin laat Frank een aantal verschillende fotosessie zien met het verhaal erachter.

Bij elk onderwerp geeft Frank flink wat praktisch tips die je zelf direct in de praktijk kunt gebruiken.

Op vrijwel elke pagina vind je één of meerdere foto's van Frank waarna ook regelmatig verwezen wordt vanuit de tekst. Zo kun je goed visueel zien waar Frank het over heeft in zijn verhaal.

Helaas is het boek alleen beschikbaar in de Engelse taal.
Jammer voor iedereen die deze taal niet zo goed machtig is.

In onderstaande video zie je Frank Doorhof tijdens een workshop bij B&H in New York. Hier geeft hij een aantal van de tips die je ook terug ziet in het boek.


Conclusie


Als jij iets doet, of wilt gaan doen, met modelfotografie dan is deze stevige pil van Frank Doorhof een absolute aanrader. Het 344 pagina's tellende boek staat boordevol praktische tips en inspiratie. Mastering the Model Shoot is het beste boek over modelfotografie dat ik tot nog toe gelezen heb.

Mastering the Model Shoot is (alleen Engelstalig) beschikbaar als eBook (25,16 euro) en als paperback (34,99 euro).

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord