Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Recensie: Vragen en Opdrachten om van elke fotoreportage een succes te maken

woensdag 15 maart 2023, 09:21 door | 3.837x gelezen | 1 reactie

Het is niet altijd eenvoudig om bijvoorbeeld een gezin leuk op de foto te zetten. Kinderen worden gauw ongeduldig en de meestal tref je ook niemand met ruime modelervaring. Dit boekje helpt je om van zulke shoots een succes te maken.

Boek: Vragen en Opdrachten


In het boekje vind je namelijk een heleboel korte vragen die je aan je onderwerp kunt stellen om ze ongedwongen op de foto te krijgen. Daarnaast staan er in het boek ook een boel kleine opdrachtjes die je kunt geven.

Zo geef je zowel kinderen als volwassen iets te doen en te kletsen tijdens de shoot en voorkom je dat ze ongemakkelijk of verveelt in je lens zitten te staren.

Vragen en Opdrachten is gebaseerd op de Moment Design techniek. Dit is een techniek die je moet helpen om spontane foto's te maken waar het plezier in te zien is. Veel gezins- en trouwfotografen gebruiken deze techniek.

Dit is trouwens ook het vakgebied waar de auteurs, Peter en Corine Lammers, werkzaam in zijn.

Het boek is in een handzaam klein A6 formaat. Je kunt het dus makkelijk in je fototas meenemen tijdens shoots. Zo kun je snel even een idee opzoeken, als dat nodig is.

Ook heeft het boek een hard-cover en een leeslintje, zodat je snel die ene opdracht of vraag terug kunt vinden. Het boek ziet er prima verzorgt uit.

In het boekje zijn ook flink wat lege pagina's opgenomen. Je kunt daar zelf nog ideeën opschrijven om het boek zo aan te vullen met jouw favoriete eigen vragen en opdrachten of er andere notities neerpennen, natuurlijk.

Boek: Vragen en Opdrachten


Prijs


Opvallend is de prijs van dit boekje. Het kost namelijk 59,95 euro. Dat is best stevig voor een boek over fotografie. Nu is dit ook geen doorsnee fotografieboek. Er staan geen camera-instellingen en zelfs geen foto's in.

Het draait in het boek echt alleen om de vragen en opdrachten die je kunt gebruiken tijdens je shoots.

Als jij je wilt gaan specialiseren in dit soort familieshoots, dan kan ik me voorstellen dat dit de investering meer dan waard is. Voor fotografen die alleen maar zo nu en dan eens een gezinslid op de foto zet is dit boekje waarschijnlijk minder interessant.

» Bestel direct bij Peter en Corine (Gebruik de code PHOTOFACTS voor gratis verzending)

Cursus: Spontane Portretten zonder Poseren


De techniek waarover dit boekje gaat laat Peter ook zien in zijn cursus op Photofacts Academy. Als lid van Photofacts Academy heb je direct toegang tot deze cursus en meer dan 80 andere fotografiecurussen. Je kunt de cursus uiteraard ook los afnemen.

» Spontane Portretten zonder Poseren


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 15 maart 2023.
De eerste publicatiedatum is vrijdag 9 april 2021, 14:41.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Fred Noomen
    Fred Noomen schreef op dinsdag 13 april 2021 om 12:26  | reageer

    Ik vrees dat er voor deze prijs weinig animo is, temeer omdat er geen voorbeeldfoto's in staan. En dat is absoluut jammer !

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.152 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord