Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Recensie: Digitale Fotografie Kinderen door Kees Krick

zaterdag 13 maart 2010, 22:57 door | 9.401x gelezen | 0 reacties

Van Uitgeverij Pearson ontving ik het boek Digitale Fotografie: Kinderen geschreven door Kees Krick. Dit boek valt in dezelfde serie als mijn eigen zwart-wit boek. Zoals de titel al aangeeft gaat dit boek over het fotograferen van kinderen; van baby tot tiener.

Of eigen zelfs voordat ze baby zijn. Kees heeft ook een hoofdstuk opgenomen over fotografie tijdens de zwangerschap. Zo is het boek gelijk een mooi cadeau voor een stel dat net zwanger geworden is; ze kunnen er een jaar of 18 mee vooruit!

In het eerste hoofdstuk worden standpunt en houding besproken. Praktische tips om je foto's met simpele aanpassingen te verbeteren. Verplaats jezelf in het niveau van je kinderen, is de hoofdboodschap. Bij houding krijg je tips over hoe je de camera het beste vast kunt houden en hoe je bijvoorbeeld trillingen in je beeld kunt voorkomen hiermee.

De compositie is het onderwerp van het tweede hoofdstuk. Een belangrijk onderdeel en dit hoofdstuk bevat hier ook veel nuttige tips voor. Het hoofdstuk erna gaat over het wel of niet poseren van kinderen.

Tussen de hoofdstukken door komen een aantal fotografen aan het woord. Onder andere Jeroen Horlings en Bettina Traas. Zij geven hun ideeŽn over het fotografen van kinderen. Leuke onderbrekingen met ook weer direct een aantal goede tips.

Belichting, soorten licht, wel of niet flitsen, scherpe foto's, appartuur, kinderen van alle leeftijd en het bewerken, bekijken en afdrukken van de foto's zijn de overige hoofdstukken in het boek. Kees weet alles helder en simpel omschreven uit te leggen. In het hele boek is zo een schat aan informatie te vinden.

Digitale fotografie: kinderen


Het boek van Kees is ook direct bij hem te bestellen, leuk als je een gesigneerd exemplaar wilt. Digitale Fotografie: Kinderen telt 160 pagina's en kost 19,95 euro. Het ISBN nummer is 978-90-430-1788-6.

Naast educatieve boeken schrijft Kees ook verhalende boeken; eerder bespraken we de dubbelthriller Kleurenblind van hem; een spannend verhaal waarbij de hoofdpersoon fotograaf is.

Conclusie
Auteur Kees Krick heeft een prima naslagwerk geschreven voor iedereen die graag kinderen wilt fotografen. Het boek heeft een lage instap, dus het is ook zeer geschikt voor mensen die nog niet zo heel veel weten van fotografie. Een slimme keuze, want dit zal de situatie zijn waarin veel jonge ouders zich zullen bevinden. Kees weet lastige begrippen uit de fotografie op uiterst simpele wijze te beschrijven en geeft in het boek veel praktische tips en indirect (met behulp van vele mooie foto's) inspiratie om direct de camera op te pakken.

GeÔnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Computerboek.nl. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag. Computerboek heeft ook een aanbieding waarbij je Digitale Fotografie: Kinderen gratis krijgt bij aankoop van Het oog is bepalend.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.048 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord