Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

Recensie eBook 'Craft & Vision 2' door David duChemin

dinsdag 14 mei 2013, 22:08 door | 5.595x gelezen | 6 reacties

Op Photofacts recenseren we met enige regelmaat eBooks van Craft & Vision. Uiteenlopende onderwerpen komen aan de orde in de eBooks, die soms uitvoerig en soms juist wat oppervlakkig beschreven worden. De prijs van de eBooks is over het algemeen heel vriendelijk. En het meest recente eBook, 'Craft & Vision 2 - More great ways to make stronger photographs', is zelfs geheel gratis. Een korte recensie.

Craft Vision 2

Gratis, maar waardevol


'Craft & Vision 2' is een PDF van 45 pagina's. Geheel gratis, volgens David duChemin bedoeld als 'random act of kindness'. Deel 1 van dit boek is overigens eveneens gratis te downloaden. Dat bedoelt hij ongetwijfeld goed, maar het delen van gratis content is natuurlijk ˇˇk een uitstekende manier om je (betaalde) eBooks nog een keer onder de aandacht te brengen. Dan is het echter wÚl zaak om iets goeds neer te zetten.

Kwaliteit


In negen over het algemeen kwalitatief goede artikelen geven verschillende auteurs tips en tricks op allerlei vlakken. Naast artikelen van duChemin zelf vind je in het eBook ook bijdragen van andere vertrouwde Craft & Vision-auteurs, zoals Sean McCormack, Martin Bailey en Piet Van den Eynde. Prima artikelen, waar je al heel veel nuttigs uit kunt halen.

Craft Vision 2 spread2

Techniek Ún inhoud


Van het combineren van flits- en bestaand licht tot het verbeteren van de scherpte in je beeld: allerlei thema's komen voorbij, ge´llustreerd met mooie foto's. Verhalen die over techniek gaan, maar ook - en dat vind ik vooral prettig - artikelen die verder gaan dan dat. Over stijl en consistentie bijvoorbeeld. Al met al dus een gevarieerd werk en een klein kijkje in de inhoud van de overige eBooks van Craft & Vision - voor wie meer wil.

Andere eBooks


Want ook het onder de aandacht brengen van de betaalde content is geslaagd. Tussen de artikelen door kom je namelijk verwijzingen tegen naar andere eBooks van Craft & Vision. Diverse daarvan hebben we op Photofacts al eerder gerecenseerd overigens. Ook het nieuwe magazine Photograph, eveneens van Craft & Vision, komt voorbij.

Craft Vision 2 spread4

Conclusie


Downloaden of niet downloaden? Natuurlijk, want als het gratis is, kun je je er sowieso geen buil aan vallen. Maar ook inhoudelijk kan iedereen hier wel wat uithalen. Daarnaast bevat het eBook nog een link naar de 'Craft & Vision Starter Kit', waarmee je voor 10 dollar twee eBooks Ún de eerste twee edities van Photograph in huis haalt. Ook de moeite waard, lijkt me!

Download hier je eigen exemplaar van dit gratis eBook. En daar vind je ook deel 1 van dit eBook, dat ˇˇk gratis te downloaden was en is.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

6 reacties

 1. Harry
  Harry schreef op woensdag 15 mei 2013 om 08:50  | reageer

  Een wel heel erg magere recensie.

 2. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 15 mei 2013 om 08:54  | reageer

  Dank voor je uitgebreide (?) reactie Harry, daar kan ik echt wat mee... Wat mis je? Wat wil je nog weten? Ik heb al aangegeven dat het een korte recensie is. Aangezien het een gratis eBook is kan iedereen voor zichzelf bepalen of hij of zij het de moeite waard vindt.

 3. Harrie
  Harrie schreef op woensdag 15 mei 2013 om 15:04  | reageer

  beetje kort door de bocht naamgenoot. de bloggers hier steken heel veel tijd in de artikels op Photofacts daar mag je best wat respectvoller op reageren.

 4. pstraathof
  Profiel pstraathof schreef op woensdag 15 mei 2013 om 20:51  | reageer

  Bloggers steken er veel tijd in om nieuws te brengen waar ik zelf veel te veel tijd in moet steken dat ik niet heb. Met veel genoegen kijk ik iedere avond even naar "het nieuws" op fotofacts. Heerlijk zo'n concrete en complete info. Hopelijk is daar de opmerking van Harry (1) teniet gedaan!

 5. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op woensdag 15 mei 2013 om 20:57  | reageer

  Dank je pstraathof vrolijk

  En Harry (1) mag die mening hebben, maar als hij de moeite neemt om dat met mij en iedereen te delen, zou het natuurlijk constructiever zijn als hij dat wat inhoud zou geven vrolijk

  En inderdaad, ook mijn tijd is kostbaar. Als ik dan wat kan delen over een zinnig eBook met nuttige info, doe ik dat natuurlijk graag!

 6. HarryD
  HarryD schreef op donderdag 16 mei 2013 om 07:30  | reageer

  Bedankt voor de tip middels deze goed geïllustreerde pakkende recensie.
  Meer heb ik niet nodig, ik ga het boek meteen downloaden.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord