Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Auke Rensen

Recensie: eBook eyePhone door Al Smith

vrijdag 14 september 2012, 20:51 door | 5.976x gelezen | 2 reacties

Voor deze review heb ik het eBook eyePhone; making stronger photographs with your camera phone van Al Smith gelezen. Ben je nog niet zo heel erg bekend met het fenomeen fotograferen met je telefooncamera, dan is dit boek absoluut een aanrader. En voor de prijs hoef je het al helemaal niet te laten. In de webshop van Craft & Vision kost dit boek slechts 4,04 euro (5 dollar).

Introductie


In het eerste gedeelte van het boek staat de opkomst van het fenomeen van de telefooncamera centraal. De schrijver beschrijft hoe hoe hij in eerste instantie bijzonder kritisch was tegenover het fotograferen met een inferieure telefooncamera, maar dat hij naar mate de tijd vorderde en de kwaliteit steeds verder toenam overtuigd raakte van het feit dat de telefooncamera een serieuze plek heeft bemachtigd tussen de andere fotocamera's. 

EyePhone CoverSpread

De bewustwording die de schrijver beschrijft is er een die ook ik heb doorgemaakt, wat het verhaal zeer herkenbaar maakt. Zelf beleef ik alweer een jaar zeer veel plezier aan het fotograferen met mijn iPhone en ik deel mijn foto's binnen de Instagram-community onder de naam @aukerensen. Dat het fotograferen met een telefooncamera populair is, blijkt wel uit de enorme aantallen gebruikers op bijvoorbeeld Instagram-community. 

Dat de telefooncamera een serieus alternatief kan zijn blijkt uit onderstaande foto. Met deze foto heb ik meegedaan aan de fotowedstrijd 'de zomer van 2012' bij onze fotoclub. Met deze foto ben ik op de 5e plaats geëindigd. 

De zomer van Auke Rensen.JPG

Deze foto had ik onmogelijk met een andere camera kunnen maken. Waarom? Omdat ik op het moment van deze foto niets anders dan mijn iPhone had om dit moment mee vast te kunnen leggen.

Een telefooncamera is qua kwaliteit en instelmogelijkheden niet te vergelijken met professionele fotocamera's. Het zijn de beperkingen die veel fotografen weghouden bij de telefooncamera. Maar het zijn ook deze beperkingen die het fotograferen met de telefooncamera zoveel charme geven. De beperkingen dagen je uit creatief en inventief te zijn.

Shoot


In de sectie "shoot" worden een groot aantal praktische tips gegeven die je helpen de kwaliteit van je fotografie te verbeteren. Hoewel de tips zijn toegespitst op het fotograferen met een telefooncamera, zijn de adviezen net zo goed bruikbaar voor het fotograferen met een ander type camera.

EyePhone

Het fotograferen met een telefooncamera kent natuurlijk zijn beperkingen. Nadat je deze sectie hebt doorgelezen, weet je exact wat die beperkingen zijn en hoe je hier omheen kunt werken.

Edit


Een van de charmes van het fotograferen met de moderne smartphones is dat je de gemaakte foto's direct kunt bewerken en kunt publiceren. In deze sectie word een groot aantal apps beschreven, waaronder de (bij de auteur favoriete) camera-app Camera+,  bewerkingstools zoals Snapseed en Filterstorm en diverse creatieve apps voor het toevoegen van bijzondere effecten aan je foto's.

Share


Het fotograferen met je telefoon is extra leuk als je de foto's die je maakt deelt met gelijkgestemden. In de sectie "share" worden verschillende tools en communities beschreven waarmee en waarbinnen je je foto's kunt delen.

Er worden diverse praktische tips gegeven hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw werk gewaardeerd word en hoe je ervoor zorgt dat je een hoge kwaliteitsstandaard ontwikkeld.

EyePhone

Conclusie


In het laatste hoofdstuk spreekt de auteur zijn hoop uit dat nog veel meer mensen enthousiast worden over het fenomeen fotograferen met je telefoon. Deze oproep wil ik graag delen. Ik denk dat de telefooncamera het fotograferen heeft veranderd.

De toegangkelijkheid en de eenvoud zorgen ervoor dat je vaker dan ooit creatief met je hobby bezig kunt zijn. Het is zo simpel als zien, fotograferen, bewerken en delen. En dat binnen enkele minuten. Kortom, pak die telefoon en begin met fotograferen!

Het eBook word in PDF-formaat geleverd en kun je voor 5 dollar kopen in de Crafts & Vision webshop.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

2 reacties

  1. Jaap van Emmerik
    Jaap van Emmerik schreef op vrijdag 14 september 2012 om 21:46  | reageer

    Ik ben net gekomen tot het hoofdstuk Shoot en ben al veel enthousiaster over mijn iPhone geworden. Dit weekeinde lees ik het uit en ga dan snel aan de slag met mijn iPhone camera in de praktijk.

  2. Auke
    Profiel  Auke schreef op maandag 17 september 2012 om 14:50  | reageer

    @Jaap, dat vind ik ontzettend leuk om te horen. Heel veel plezier!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.082 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord