Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marcel Wiegerinck

Recensie: Minihandboek Digitale Fotografie door Michael Freeman

woensdag 23 juni 2010, 23:00 door | 8.338x gelezen | 0 reacties

Onlangs kreeg ik het boek Minihandboek digitale fotografie opgestuurd. Dit boek is begin mei verschenen in de winkels. In dit kleine boekje geeft topfotograaf Michael Freeman de lezers tips en adviezen voor het maken van betere reisfoto's met je spiegelreflexcamera.

Michael Freeman is een van 's werled bekendste fotografen. Hij heeft de hele wereld rondgereisd om te fotograferen. Van zijn boeken zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Inhoud
Handboek Digitale Fotografie door Michael FreemanDe inhoudsopgave geeft in een oogopslag een goed overzicht van de onderwerpen die worden beschreven. Op elke bladzijde van het minihandboek zijn handige tabs gedrukt van de hoofdonderwerpen zodat je meteen vanaf elke bladzijde naar het gewenste hoofdstuk kan gaan. Het boek is rijkelijk geïllustreerd met prachtige foto's uit alle hoeken van de wereld.

De opbouw van de hoofdstukken zijn naar mijn mening juist. Het boek begint bij de voorbereidingen die je zou moeten nemen voordat je op reis gaat. Hierin worden een aantal handige tips worden gegeven om je camera te beschermen in verschillende weer en klimaat omstandigheden.

In het hoofdstuk onderweg is de informatie wat algemener over hoe en op welke manieren je foto's kan maken. Hoewel er een aantal specifieke voorbeelden worden beschreven had Michael Freeman dit nog iets meer kunnen toespitsen op reisfotografie.

Een fantastisch hoofdstuk is het hoofdstuk over licht waarderen. Hierin wordt duidelijk verteld wat de licht invloeden zijn per klimaat en regio. Naast zonsopgang en zonsondergang beschrijft hij wat tropisch licht doet maar ook over licht in droge, natte en berg klimaten en nog veel omstandigheden. Dit lijkt me ook echt bruikbaar als je op reis bent om na te slaan wat je in een bepaalde licht situatie het beste kan doen.

Verder wordt er in het boek beschreven hoe en welke onderwerpen en thema's je kunt fotograferen dit gaat van musea, mensen, details, bossen tot en met de cliché plaatjes. Deze hoofdstukken zijn voor de minder creatieve fotograaf een goede bron van inspiratie om betere en gevarieerde beelden te maken.

Tot slot wordt in het hoofdstuk naslag praktische informatie gegeven over stroom in de verschillende landen en continenten. Het opslaan van je beelden onderweg, Douane zaken en hoe je je apparatuur kan beveiligingen tegen diefstal. Interessant is ook het onderdeel over de wettelijke beperkingen die je in de verschillenden landen tegenkomt. Zeker als je naar verdere en onbekendere bestemming gaat is het goed om je hierin te verdiepen.

Conclusie
Een leuk minihandboek voor gebruikers met een spiegelreflexcamera, die je door het kleine formaat maar ook de prijs makkelijk kan meenemen op reis. Zeker als je een verre reis gaat maken is het de moeite waard om deze tips en adviezen van Michael Freeman toe te passen.

Minihandboek Digitale Fotografie door Michael Freeman
192 pagina's en uitgegeven door Pearson Education, mei 2010
Prijs 9,95 euro, ISBN 978-90-430-1958-3


Geïnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Computerboek.nl. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Marcel Wiegerinck

Over de auteur

Marcel is oprichter van FotoClub.nu en Marketing voor Fotografen, hij deelt graag zijn kennis en ervaring over fotografie en marketing. Verder verzorgt hij met veel enthousiasme fotografie en marketingtrainingen, workshops en cursussen om mensen verder te helpen. Je kan Marcel volgen op Twitter, Facebook en Google+.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord