Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Cor Jexo

Recensie: Snelgids Pro Photoshop CS3 door Dré Holthuijsen

zaterdag 23 mei 2009, 17:21 door | 7.510x gelezen | 1 reactie

Van uitgeverij Easy Computing ontvingen wij het boek Snelgids Pro Photoshop CS3 door Dré Holthuijsen. Wellicht wat laat zul je denken nu Photoshop CS4 op de markt is, maar het handige is dat de meeste tools ook voor CS4 toepasbaar zijn. Daarnaast zijn veel fotografen nog niet overgestapt naar de nieuwste versie.

What you see is what you get
Wat ik belangrijk vind is dat je aan de titel moet kunnen afleiden wat voor boek je in handen hebt. De titel snelgids is er een waar mee ze de spijker op zijn kop slaan. Voor vragen zoals: "Ik wil net even die ene tool uitgelicht hebben" of "Wat voor een effect had die filter ook al weer?" daarvoor is dit handzame boek uitstekend geschikt. Bij deze titel verwacht je geen diepgaande bewerkingen en die zul je dus ook niet aantreffen.

Eenvoudige tutorials
De schrijfwijze is er een die zakelijk is, dus geen persoonlijke verhalen en of toevoegingen. Bij de meeste tools is een kort stappenplan opgesteld wat met behulp van een gekleurd kader goed te lezen is. Mijn ervaring is dat dit heel handig is samen met het uitvoeren van de handelingen op je computer. Tevens worden de korte tutorials begeleid door frisse kleurenfoto's.

Snelgids Pro Photoshop CS3 door Dré Holthuijsen


Een korte impressie
Zoals bijna elk photoshop boek wordt er begonnen met de basis instellingen en hoe die naar je eigen voorkeur aan te passen. Bridge komt aan bod en verder worden er enkele basis tools behandeld zoals retoucheren, de text tool, filters en zwart-wit conversies maken. Maar ook webpresentatie en geautomatiseerde handelingen worden besproken.

Conclusie
Dré Holthuijsen is in zijn missie geslaagd met een boek op de markt te brengen wat je verwacht van het boek: kort bondig en snel toepasbaar. Dus voor de beginners die niet te diep op de materie in willen gaan is dit boek uittermate geschikt. Voor de meer ervaren gebruiker is het waarschijnlijk allemaal gesneden koek wat er beschreven wordt.

Overigens is de versie voor CS4 inmiddels ook uit. We hebben deze nog niet bekeken, maar na verwachting zal de inhoud grotendeels overeenkomen (uiteraard toegespits op CS4). Dit boek bevat 239 pagina's en kost 17,50 euro.

Geïnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Snelgids Pro Photoshop CS4
Snelgids Pro Photoshop CS4
-

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Cor Jexo

Over de auteur

Jeroen Cox is vader van drie kinderen en gehandicapten begeleider van beroep bij 's Heeren Loo. Hij houdt zich voornamelijk bezig met portret en lifestyle fotografie. Bekijk zijn foto's op zijn persoonlijke website Jeco-impressions. Ook op Twitter is hij te vinden.

1 reactie

  1. Casper de Graaf
    Profiel  Casper de Graaf schreef op zondag 24 mei 2009 om 01:06  | reageer

    't Zal wel aan mij liggen maar ben nooit zo'n fan van zulke boeken. Heb Photoshop aardig onder de knie gekregen door zelf uit te vinden. Neemt niet weg dat vele dit boek handig zullen vinden en nuttig, ook deze recensie, vandaar ook: Dus voor de beginners die niet te diep op de materie in willen gaan is dit boek uittermate geschikt. Voor de meer ervaren gebruiker is het waarschijnlijk allemaal gesneden koek wat er beschreven wordt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.185 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord