Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Recensie: The Digital Photography Book door Scott Kelby

zondag 16 maart 2008, 19:50 door | 14.260x gelezen | 2 reacties

Scott Kelby is een van 's werelds best verkopende auteurs op het gebied van fotografie boeken. Eind vorig jaar bracht hij The Digital Photography Book; deel 2 uit. Eerder had ik ook al deel 1 aangeschaft die in 2006 op de markt is verschenen. Die was me uitstekend bevallen, dus ook deel twee heb ik aangeschaft.

In deze boeken geeft Scott op elke pagina een tip voor het maken van een foto op het gebruik een bepaalde techniek. Dit zonder gebruik te maken van ingewikkelde termen of uitgebreid uitleg over het waarom. Zoals hij het zelf brengt; hij geeft je tips zoals hij die aan een vriend zou geven waarmee hij aan het fotograferen is. Kort en eenvoudig.

Benieuwd hoe Scott zelf vertelt over zijn boek? Hij heeft een aantal video's online geplaatst die horen bij de onderdelen uit het boek. In de eerste video legt hij uit hoe het boek werkt. Ook de overige video's zijn het bekijken waard, ook als je het boek niet koopt.

De onderwerpen die hij behandelt in deel 1 zijn tips voor het verscherpen van je foto's, het fotograferen van bloemen, het fotograferen van bruiloften, het vastleggen van landschappen, het fotograferen van sport, het fotograferen van mensen, het voorkomen van problemen, het gebruik maken van de voordelen van digitale fotografie, het maken van reis en stadsfoto's en het afdrukken van foto's. In het allerlaatste hoofdstuk geeft hij 'recepten' voor het maken van een bepaald type foto.

In deel 2 komen een aantal van dezelfde onderwerpen aan het bod, maar dan wel met andere tips. Hij behandelt hier het gebruiken van een opzetflitser (waaronder veel strobist tips), het opzetten van je eigen fotostudio, het schieten van portretten, het fotograferen van landschappen, het vastleggen van bruiloften, het fotograferen tijdens reizen, het maken van macrofoto's en het algemeen maken van betere foto's. Opnieuw geeft hij in het laatste hoofdstuk weer 'recepten' voor specifieke foto's.

Ik moet zeggen dat ik het een erg geslaagd concept vind dat Scott Kelby goed heeft uitgewerkt. De praktische tips lezen lekker weg en de meeste tips zijn nuttig en direct bruikbaar. De boekjes werken ook prettig als naslagwerkje. Neem de avond voor een bruidsreportage nog even de tips over bruidsfotografie door en je kennis krijgt weer even een opfrisser voor die specifieke shoot.

De tips zijn bruikbaar voor eigenlijk elk niveau fotografen. Sommige gaan wat ver voor beginners en aan de andere kant zijn er een aantal zo simpel dat je ze eigenlijk wel hoort te weten als je al een tijdje met fotografie bezig bent.

The Digital Photography Book is een absolute aanraden, zowel deel 1 als deel 2.

The Digital Photography Book - deel 1 & 2 - door Scott Kelby


Momenteel is alleen deel 1 nog maar in het Nederlands te krijgen (ik geloof dat deel 2 in mei uit komt). De Engelse versies zijn al wel te krijgen. Het loont om hiervoor bij de Britse variant van Amazon te gaan shoppen. Zowel Deel 1 als Deel 2 is hier te krijgen en tezamen ben je goedkoper uit als je ze in Engeland bestelt en op laat sturen.

GeÔnteresseerd in dit boek?
Bestel het bij Bol.com. Photofacts ontvangt een percentage van het aankoopbedrag.

Scott Kelby over Digitale fotografie
Scott Kelby over Digitale fotografie
S. Kelby
Scott Kelby over: Digitale fotografie / 2
Scott Kelby over: Digitale fotografie / 2
S. Kelby

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

2 reacties

 1. Rob
  Profiel Rob schreef op maandag 17 maart 2008 om 19:07  | reageer

  Leuke maar kostbare tip...

  Heb meteen 4 boeken van Kelby besteld (waaronder deze twee).

  Maar idd wel een stuk voordeliger dan in NL!

 2. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 17 maart 2008 om 19:39  | reageer

  @Rob; waarschijnlijk vind je ze het geld wel waard als je ze uit hebt. vrolijk
  Welke heb je nog meer besteld? Laat vooral nog even weten wat je ervan vond!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord