Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Auke Rensen

Recensie: Vision Is Better II door David duChemin

vrijdag 13 januari 2012, 19:30 door | 5.387x gelezen | 1 reactie

Het boek Vision Is Better II is het vervolg op David duChemin's eerder verschenen boek Vision Is Better. In het boek geeft David aan de hand van 44 korte verhalen zijn visie op fotografie zien.

In de periode waarin de artikelen zijn geschreven, is David door een hele lastige periode gegaan. Het boek begint met zijn voornemen een rondreis te maken waarin hij op zoek wil gaan naar dat wat hem drijft als fotograaf. Tijdens deze rondreis krijgt hij een ernstig ongeluk.

In het boek vertelt hij op een inspirerende wijze hoe de ogenschijnlijke achteruitgang hem hielp om juist verder te komen. Niet veder qua techniek, maar verder door dichter bij zichzelf te blijven.

Vision Is Better 2

Opzet


Het boek bestaat uit 44 artikelen waarvan een gedeelte eerder op David's weblog zijn verschenen. De eerder gepubliceerde artikelen zijn zoveel mogelijk intact gelaten, maar wel zo geredigeerd dat ze binnen de context van het boek passen. Voor de lezers van het boek zijn naast de eerste gepubliceerde artikelen ook uniek werk van de laatste periode toegevoegd.

Thema's


In het boek staan een aantal thema's centraal. De belangrijkste zijn de in zijn ogen onterechte focus op apparatuur in plaats van het concept en de noodzaak om te werken vanuit een eigen (authentieke) visie en overtuiging.

David neemt de lezers mee in het moeilijke proces waarin hij op zoek is naar zichzelf. Het is een proces waar iedereen een keer (in meer of mindere mate) mee te maken krijgt, maar waar je binnen de fotografieboeken weinig over leest. Wat bijzonder is, is dat David ondanks zijn ongeluk gewoon is blijven schrijven. Hierdoor wordt duidelijk dat het ongeluk deze zoektocht flink heeft geholpen.

Vision Is Better 2

Inspirerende uitspraken


David doet in zijn boek een aantal tegendraadse maar inspirerende uitspraken, waaronder de volgende:
  • Angst doet risico's en gevolgen altijd erger lijken dan ze in werkelijkheid zijn;
  • Angst wijst je de weg met de grootste opbrengst. Laat je niet bang maken door het onbekende;
  • Stel plannen niet uit: morgen kan het te laat zijn om je dromen te realiseren;
  • Dromen blijven dromen totdat je daadwerkelijk stappen onderneemt ze te verwezenlijken;
  • Inspiratie en vooruitgang komen door werken.

Opmaak & leesbaarheid


Mooi opgemaakt, speels en gevarieerd. Beelden zijn mooi en ondersteunend. Leesbaarheid vind ik persoonlijk iets minder. Ik lees mijn eBooks primair Op de iPad. Door de gekozen indeling en het bestandsformaat ontbreekt een echte leesmodus; er moet vaak gewisseld worden qua zoomniveau en veel geschoven worden met tekst.

Vision Is Better 2

Conclusie


Ik heb voor deze review het boek met veel plezier gelezen. Met de openhartige manier van schrijven stelt de schrijver zich bijzonder kwetsbaar op. Dit vind ik echter een van de meest krachtige en inspirerende aspecten van dit boek.

Ondanks het feit dat het boek door de bundeling van losse kleine artikelen geen echt boek met een begin en een eind is, is het door de gebruikte tijdlijn toch een geheel geworden. De insteek van het boek vind ik verfrissend; Het was erg leuk om een tijdje over de schouder van David mee te mogen kijken.

De prijs van het boek vind ik bijzonder laag, wat de drempel om het boek te kopen flink verlaagd. Ben je naar aanleiding van deze review nieuwsgierig geworden? Dan kan ik je zeker aanraden het boek te kopen.

Vision is Better II is een uitgave van Craft and Vision en is te koop voor 3,99 euro (5,00 dollar) in PDF-formaat (ook te verkrijgen in bundel met deel 1 voor 8 dollar). Voor de bezitters van een iPad kunnen dit boek en andere uitgaven eenvoudig kopen en lezen via de Craft and Vision App in de AppStore.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

1 reactie

  1. Bram Berkien
    Profiel  Bram Berkien schreef op zaterdag 14 januari 2012 om 00:22  | reageer

    Dit eBook is inderdaad erg fijn en inspirerend om te lezen. Op de een of andere manier heb ik bij de eBooks van deze auteur altijd het idee dat ik veel te veel krijg voor wat ik er voor betaal, in dit geval zelfs ondanks het feit dat het eigenlijk gewoon gerecyclede blogposts zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord