Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Review: Creative Studio Lighting Guide door Lindsay Adler

zaterdag 15 oktober 2016, 13:31 door | 5.200x gelezen | 0 reacties

Creative Studio Lighting Guide is een Engelstalig eBook met daarin 30 verschillende 'recepten' voor creatieve studiofoto's. Het eBook is geschreven door fotograaf en instructrice Lindsay Adler en momenteel te krijgen als onderdeel van de 5 Day Deal actie (nog tot en met woensdagavond).

Lindsay heeft het in dit eBook niet over standaard verlichting in een studio. Ze gaat er vanuit dat je de basis al kent en juist op zoek bent naar iets voor gevorderden.

In het boek staan 30 recepten voor creatieve studiobelichting. Bij elk recept zie je eerst een mooie foto die met het recept gemaakt is. Lindsay legt stap voor stap uit hoe je een dergelijke foto maakt, welke apparatuur en instellingen er gebruikt zijn en voor elke opstelling zijn meerder behind-the-scenes foto's opgenomen.

Creative Studio Lighting Guide

Drie van de dertig foto's die behandeld worden

Ook zit er een foto van een mannequin pop bij onder hetzelfde licht. Zo kun je het effect van het licht goed beoordelen zonder make-up en nabewerking. Daarnaast is er nog een schematische weergave van de opstelling van het licht beschikbaar. Een behoorlijk compleet overzicht per setup dus.

In het boek komen onder andere verschillende foto's waarbij met gels gewerkt is voorbij, ook zijn er foto's waarbij poeder of sprays gebruikt wordt voor een bijzonder effect. Ook high-key en low-key opstellingen komen voorbij. Ook mixed Lindsay regelmatig continue licht met flitslicht voor een creatief effect.

In korte extra tips worden vaak variaties genoemd, verteld hoe je het best kunt nabewerken of ontdek je waar je bepaalde accessoires kunt aanschaffen.

Conclusie


Creative Studio Lighting Guide is gericht fotografen die de basis van studiofotografie wel onder de knie hebben en een paar stappen verder willen zetten met hun studiofotografie. Dit ebook helpt je aan een dertigtal creatieve ideeŰn die je zelf in de studio eenvoudig kunt uitwerken aan de hand van de getoonde voorbeelden.

Volgens mij is dit boekje hiermee een prima handleiding om creatiever aan de slag te gaan in de studio. Begin met het namaken van een bepaalde foto uit het boekje en wijk vervolgens af met je eigen creatieve input.

Aanschaffen


Je kunt dit ebook los aanschaffen direct bij Lindsay Adler voor 39 dollar. Het is echter slimmer om nu gebruik te maken van de 5 Day Deal actie (tot 19 oktober 2016). Je betaald dan 97 dollar, maar krijgt naast dit ebook nog ontzettend veel andere producten (waaronder de videocursus 'Posing Pitfalls' die ook door Lindsay gemaakt is).

Direct naar de 5 Day Deal aanbieding

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord