Michelle Peeters

Zuijderwijk/Vergouwe lanceert fotoboek 'Mapping'

zondag 14 april 2019, 13:13 door | 1.869x gelezen | 1 reactie

Fotografenduo Zuijderwijk/Vergouwe presenteerde op 4 april in het NewWerktheater in Amsterdam een eerste gezamenlijk boek. In het nieuwe fotoboek is een selectie van de abstracte zwart-wit beelden uit hun Mapping serie gebundeld.

Het belangrijkste thema in het werk is de relatie tussen mens en natuur. De kunstenaars onderzoeken deze thematiek door met kunstmatig licht een zichtbare interventie in het landschap aan te brengen.

Zuijderwijk Vergouwe Mapping Tweeluik


Voor de Mapping serie is in 2018 gefotografeerd in Schotland, Ierland, Noorwegen en Zweden. Met een laserpen zijn lijnen geprojecteerd op rotsformaties. De scans die na de projectie ontstaan, visualiseren een deel van de oneindige mogelijkheden om het landschap te ervaren.

Alle beelden zijn op locatie en zonder gebruik van beeldmanipulatie gemaakt. Naast subjectivisme bestudeert Zuijderwijk/Vergouwe met de serie de menselijke neiging om het landschap te structureren, te organiseren en te begrijpen.

Zuijderwijk Vergouwe Mapping 09


Creatief bureau …,staat is verantwoordelijk voor het boekontwerp en drukkerij Lenoirschuring voor de lithografie en het hoogwaardige drukwerk. Het fotoboek is deels met crowdfunding en met steun van het Mondriaan Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) gerealiseerd.

In het Engelstalige boek is een essay opgenomen van curator Maartje van den Heuvel en geoloog Fiona Menzies. Van het boek is ook een genummerde Special Edition verkrijgbaar met een Art print. Een selectie van de foto's is tot en met 31 mei aanstaande te zien in café-restaurant en expositieruimte NewWerktheater in Amsterdam.

Daan Zuijderwijk (1974) en Maaike Vergouwe (1978) volgden een opleiding fotografie aan de Kunstacademie St.Joost in Breda. Sinds 2006 vormen ze een kunstenaarsduo en exposeren veelvuldig met hun autonome werk. Daarnaast is het werk opgenomen in de collecties van bedrijven en private verzamelaars.

De afgelopen twee jaar hebben de kunstenaars met hun drie jonge kinderen in een camper door Europa gereisd, op zoek naar bijzondere landschappen om in te werken en in te leven. De reis wordt binnenkort vervolgd met een zeilboot. Om een nieuw, open contact met de natuur aan te gaan en dit uit te drukken in hun artistieke werk.

Prijs Mapping boek: 39 euro en Mapping Special Edition Box: 165 euro

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

1 reactie

  1. Robert Vogels
    Robert Vogels schreef op dinsdag 16 april 2019 om 16:24

    WOW... da's nog eens ' ouderwets zwartwit ' zeg. Fraai.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Boeken

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.399 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord