Elja Trum

Momenten beleven als fotograaf

zondag 2 augustus 2015, 14:40 door | 5.152x gelezen | 1 reactie

Als fotograaf leg je graag bijzondere momenten vast. Fotografie kan echter soms ook in de weg staan van het beleven van een moment. Zeker als je meer bezig bent met het vastleggen en delen van een moment dan met het moment zelf.

De korte film hieronder, gemaakt door Alicia MacDonald, laat op een grappige manier zien hoe het tegenwoordig zou kunnen gaan op bijzondere momenten.


Als fotograaf wordt je vaak ingehuurd om momenten van anderen vast te leggen. Dat is natuurlijk wel het moment om niet teveel met het moment zelf bezig te zijn, maar juist bezig te zijn met het goed vastleggen van bijzondere momenten.

Een mooie tegenstelling op de video hierboven is het fragment hieronder uit de film The Secret Life Of Walter Mitty. Hier laat een fotograaf een mooi fotomoment voorbijgaan om juist alleen van het moment te genieten.


Het is goed om hier als fotograaf ook zo nu en dan bij stil te staan. Soms is het goed om niet alleen het leven vast te leggen, maar het ook bewust mee te maken.

Via: Petapixel


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Jan
    Jan schreef op zondag 2 augustus 2015 om 17:30

    Heel herkenbaar; ga maar es naar een concert tegenwoordig...mag je blij zijn als je het podium nog kan zien tussen al die omhooggehouden smartphones. Stond laatst een pipo drie rijen voor me een concert te filmen vanaf het grote scherm naast het podium en de dame achter 'm kon zelf niet genoeg inzoomen en filmde dus maar zijn smartphoneschermpje.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Column

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.319 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord