Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Edwin van Aalten

Portretteren is Communiceren

vrijdag 13 december 2013, 23:04 door | 6.728x gelezen | 1 reactie

In mijn vorige artikel stelde ik 'fotograferen is uitbeelden'. Niet de techniek is van doorslaggevend belang, maar het oog van de fotograaf. Het juiste beeld vastleggen, op een manier dat het prikkelt. Zorgen dat het beeld indruk maakt op de kijker en dat het een gedachte losmaakt.

Recentelijk heb ik, in opdracht van een bekend Nederlands bedrijf, twee dagen mogen portretteren. Management, directie en salesmanagers voor de lens. Een hoop energie en enthousiasme. Het uitgangspunt voor een positieve shoot.

Het bedrijf maakt een verandering door van een traditionele werkwijze naar online en mobiele benadering van haar klanten. Een bijzondere zet, waar veel lef voor nodig is. Zeker in deze tijd. De nieuwe werkwijze zorgt voor een nog beter contact met haar klanten. Het menselijke en persoonlijke aspect staat hierin centraal.

Om dit goed duidelijk te maken is er gekozen voor een prominente rol voor fotografie. Portretten van de mensen in het bedrijf. De mensen die het doen. Mensen zoals ze zijn en zoals ze herkenbaar zijn voor klanten.

Linda

Fotograferen is uitbeelden. In dit geval, het uitbeelden van mensen zoals ze zijn. En dat is de grootste uitdaging. En ook het mooie aan dit vak. Techniek draagt zijn steentje bij, maar de fotograaf moet het doen. En dat is weer gebleken tijdens deze twee dagen. De juiste interactie tussen fotograaf en model bepaalt of de portretreportage uiteindelijke spreekt of niet.

Of het overbrengt wat de fotograaf zag in deze persoon. Interacteren en communiceren, dat zijn wat mij betreft de sleutelwoorden voor het maken van een goed portret.

Met dank aan Linda...

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Edwin van Aalten

Over de auteur

Edwin van Aalten is een enthousiaste fotograaf uit Eindhoven met een eigen, pure stijl. Zijn kracht? Oog voor detail, het uitbeelden van gewone, alledaagse dingen met verrassende, soms gedurfde composities. Edwin werkt graag met natuurlijk licht, zoekt het unieke van het onderwerp voor zijn camera.

1 reactie

  1. Ytos
    Profiel Ytos schreef op zaterdag 14 december 2013 om 11:27  | reageer

    Thnx Edwin,

    Ik krijg plotseling inspiratie hoe ik volgende week m'n shoot aanpak, waarbij ik nieuwe profielfoto's voor een bevriende klant mag maken.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Toon alle artikelen binnen Column

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.187 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord