Mis het niet: VIP lidmaatschap met 50 euro korting. Meer info of direct aanmelden
Maaike van Steenis

Waarom acquisitie net daten is

dinsdag 6 juni 2017, 20:02 door | 3.129x gelezen | 0 reacties

Iedereen die wel eens flink verliefd is geweest zal het volgende herkennen. Je bent stapelgek op een geweldige man of vrouw. Je kent elkaar, soms oppervlakkig en soms wat beter. Maar je weet nog niet of diegene ook iets voor jou voelt.

Dus daar probeer je subtiel achter te komen. Door een gesprekje te beginnen en vaak bij die persoon in de buurt te zijn.

Hartstikke spannend natuurlijk. Het lijkt zo simpel; vraag gewoon op de man af of hij of zij je ziet zitten. Maar dat vinden we doodeng. En dus doen we dat maar zelden.

Fotografe


Waarom is dat eigenlijk zo eng? Het is toch juist prettig om te weten waar je aan toe bent? Ja, als het wederzijds is wel natuurlijk. Maar als dat niet zo is weten de meesten van ons dat stiekem liever niet.

We zijn namelijk nogal gehecht aan de hoop dat de ander mogelijk ook iets voor ons voelt. We zijn bang voor een 'nee' en koesteren de hoop op een 'ja'.

De 'Ja' verliezen


Bij het benaderen van klanten zie ik iets soortgelijks gebeuren. Fotografen houden graag de hoop dat die geweldige klant hen best eens een opdracht zou willen geven.

Maar in plaats van erop af te stappen, wachten ze liever tot diegene naar hen toe komt. Contact opnemen is eng, omdat je daardoor de hoop op een 'ja' gaat verliezen.

Maar bekijk het eens van de andere kant; als je geen klanten benaderd heb je sowieso al een 'nee'. Je hebt immers niks verkocht.

Alleen door jouw diensten bij mogelijke opdrachtgevers onder de aandacht te brengen, zorg je voor een kans om van een 'nee' een 'ja' te maken. Verkopen begint dus sowieso altijd bij 'nee'.

Klinkt niet zo best, maar eigenlijk is het een heel prettig uitgangspunt. Juist doordat je bij 'nee' begint, heb je eigenlijk niks meer te verliezen. Het kan er immers alleen maar beter op worden.

Denk hier eens aan, de volgende keer dat je voor de zoveelste keer een reden bedenkt waarom 'vandaag niet het goede moment is om mogelijke opdrachtgevers te benaderen'. Neem je genoegen met een 'nee', of zet je de eerste stap op weg naar een 'ja'?

En natuurlijk zul je regelmatig 'nee' te horen gaan krijgen. Dat hoort er helaas bij. Maar er zijn gelukkig veel meer klanten als geschikte geliefden!

Maaike van Steenis

Over de auteur

Maaike van Steenis is trainer en leert creatieve ondernemers hoe ze meer kunnen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf kunnen opbouwen. Meer informatie over Maaike is te vinden op haar website succesvolondernemenalscreatief.nl. Daar kun je ook haar GRATIS eBook aanvragen met 10 tips om meer te gaan verdienen als creatieve ondernemer.

GRATIS E-BOEK

25 Tips voor Fotografen

Praktische tips over apparatuur, camera-instellingen, compositie, nabewerking en flitsen. Je ontdekt:

Wat de beste camera is om mee te fotograferen

Hoe je de juiste belichting instelt, ook als je camera het even niet meer weet.

Een tip die ervoor zorgt dat jouw foto's direct aanspreken, zonder ingewikkelde techniek.

ebook: 25 Tips voor Fotografen

Gratis e-boek: 25 Tips voor Fotografen.

Maak indruk met jouw foto's!

Ontvang kosteloos wekelijks fotografietips en direct mijn e-boek met 25 tips voor betere foto's.

ebook: 25 Tips voor Fotografen
Je naam Je e-mailadres

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Column

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.401 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord