Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Erik van Rosmalen

'Doe-het-zelf' fotoexpositie: 1000 Photos Amsterdam

zondag 5 mei 2013, 21:50 door | 5.859x gelezen | 6 reacties

In de Melkweg in Amsterdam is van 16 mei tot en met 16 juni een fotoexpositie te zien, waar iederéén zijn werk kan tentoonstellen. De opbrengst gaat naar een goed doel.

1000 photos flyerNeg final

'1000 Photos' is een expositie van foto's op formaat 15x20 centimeter, die gedoneerd kunnen worden door professionele én amateurfotografen aan de Melkweg Galerie in Amsterdam. Op de laatste dag van de expositie worden werken verkocht voor 10 euro per stuk. Tijdens de looptijd van de expositie, groeit de tentoonstelling geleidelijk. 1000 Photos is van woensdag tot en met zondag gratis toegankelijk (van 13.00 uur tot 20.00 uur).

Young in Prison


Het geld is bestemd voor een goed doel. Dit jaar is dat Young in Prison (YiP), een organisatie die kinderen die in gevangenissen zitten helpt bij het opbouwen van een toekomstperspectief door middel van creatieve projecten. YiP ontwikkelt YiP allerlei creatieve projecten, die gericht zijn op zelfontplooiing en samenwerking, op praktische vaardigheden die van waarde zijn voor het (kunnen) leven in vrijheid. Doordat kinderen zelf iets creëren, ontwikkelen ze de mogelijkheden om hun eigen toekomst vorm te geven.

Logo YiP

Meedoen


Iedereen kan meedoen aan 1000 Photos. De opzet is eenvoudig. - Maak een foto die voldoet aan het thema van dit jaar: Inside/Outside. De afdruk (15x20cm) lever je vervolgens in bij Melkweg Galerie (Marnixstraat 409, Amsterdam), zodat hij geëxposeerd kan worden. Doe je dat overigens vóór 6 juni, dan maak je kans dat je foto online wordt gepubliceerd én in de selectie met grote foto's.

Afdrukken kán overigens ook gratis: je kunt daarvoor binnenlopen bij Fotolab Kiekie, dat 1000 afdrukken sponsort: per persoon worden daar maximaal 3 foto's afdrukt en aangeleverd bij de Melkweg Galerie.

Veiling


Op zondag 16 juni worden alle foto's geveild voor 10 euro per stuk ten bate van Young in Prison. Entreekaarten voor de veiling kosten 14 euro, maar zijn inclusief één afdruk.

Meer informatie


1000 Photos Amsterdam wordt georganiseerd door Stichting 1000 Ideas, die verder onder meer bezighoudt met de organisatie van de Amsterdamse versie van het internationale tekenfestival 1000 Drawings. Meer informatie vind je op 1000photosamsterdam.nl of younginprison.nl.

Bron: Melkweg.nl

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

6 reacties

 1. Huub
  Huub schreef op maandag 6 mei 2013 om 15:49  | reageer

  Mooi initiatief. Mijn bijdrage ingeleverd ............

 2. Raphael N.
  Raphael N. schreef op maandag 6 mei 2013 om 18:11  | reageer

  Kan je je foto('s) ook per mail aanleveren bij Kiekie?

 3. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 6 mei 2013 om 20:16  | reageer

  @Huub: Goed zo!

  @Raphael: Dat vermeldt de site niet, daar staat expliciet het bezoekadres waar je kunt binnenlopen. Zou me ook kunnen voorstellen dat ze omwille van het overzicht daar speciaal voor kiezen. Maar bel of mail ze even en je weet het!

 4. Huub
  Huub schreef op maandag 6 mei 2013 om 21:01  | reageer

  Raphael N: ik heb de mijne ook rechtstreeks naar KieKie gestuurd via WeTransfer, wel effe met een toelichting waar het om gaat. Kreeg een aardig mailtje terug dat ze zouden zorgen dat de print bij de organisatie terecht gaat komen .......

 5. ErikvanRosmalen
  Profiel  ErikvanRosmalen schreef op maandag 6 mei 2013 om 21:47  | reageer

  Kijk, en zo lost dat zich ook weer op, super!

 6. Raphael N
  Raphael N schreef op dinsdag 7 mei 2013 om 23:22  | reageer

  @Huub: Bedankt voor de info!

  Dat scheelt me een trip van Assen naar Amsterdam. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord