Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Dutch Design Week (DDW): Sacha de Boer

donderdag 26 oktober 2017, 10:01 door | 3.665x gelezen | 0 reacties

Sacha de Boer, fotografe en oud-nieuwslezeres, reisde samen met het Liliane Fonds af naar Tanzania om daar een reportage te maken over het leven van kinderen met albinisme.

Het resultaat is een indringend fotoportret van vier kinderen met albinisme en de omstandigheden waarin zij noodgedwongen leven.

Leven in de schaduw


Studio Parade uit 's-Hertogenbosch heeft de foto's en verhalen omgezet in een bijzonder vormgegeven expositie die te zien is tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven van 21 tot en met 29 oktober.

Leven in de schaduw


Studio Parade is opgericht in 1991 door Paulien Berendsen (1967) en Eric Sloot (1963), beiden afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven.

Kijkdozen


Op het Ketelhuisplein staan een aantal 'kijkdozen' opgesteld waarin je de foto's kunt bekijken met tekst en uitleg erbij. Albinisme is een wreed bijgeloof. Zogenoemde medicijnmannen verspreiden het idee dat kinderen met albinisme kinderen van de duivel zijn.

Sacha de Boer


De gevaren zijn dat kinderen ontvoerd en vermoord worden. Voordat ze vermoord worden, worden hun ledematen afgehakt. De medicijnmannen leveren lotions en amuletten met daarin vermalen ledematen die geluk brengen. Hoe ziek is dit? Kinderen in Tanzania zijn ook vaak bang voor mensen met albinisme.

Sacha de Boer


Gelukkig zie je ook mooie beelden van Sacha's ervaringen in Tanzania, waar ze onder andere een albinojongetje heeft gefotografeerd dat (uiteindelijk) geaccepteerd is in zijn klas.

Locatie


Strijp-S
Ketelhuisplein
5617AE Eindhoven

Leven in de schaduw


Dutch Design Week (DDW)


Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Dit jaar is het van 21 tot en met 29 oktober.

Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Verspreid over zo'n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

DDW onderscheidt zich van andere designevenementen door zich te concentreren op ontwerpen voor de toekomst. Hoewel tijdens het evenement alle denkbare disciplines en aspecten van design aan bod komen, ligt de nadruk op experiment, vernieuwing en cross-overs.

Bijzondere aandacht gaat jaarlijks uit naar werk en ontwikkeling van jong talent.

Dutch Design Week 2017


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.137 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord