Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Erwin Olaf in Gemeentemuseum Den Haag

zondag 16 december 2018, 13:31 door | 6.185x gelezen | 2 reacties

Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon aan één van Nederlands beroemdste fotografen: Erwin Olaf (1959).

Keyhole Keyhole 6 2012

Keyhole. Foto: Erwin Olaf

De fotograaf die afgelopen jaar nog veel lof oogstte met zijn portretten van de Koninklijke familie wordt in 2019 zestig jaar. Een goed moment voor een groots overzicht.

Het Fotomuseum Den Haag zoomt in op Erwin Olafs liefde voor het ambacht en de transitie die hij doormaakte van analoog werkende fotojournalist naar digitale beeldmaker en verhalenverteller.

Bovendien brengt hij hier persoonlijk zo'n twintig foto's bijeen van fotografen die een cruciale inspiratiebron voor hem vormden. Het Gemeentemuseum Den Haag toont het vrije werk van Olaf vanaf het jaar 2000 tot aan zijn nieuwste series, waaronder de serie die hij maakte in Shanghai én een nog niet eerder vertoonde serie.

20121122 10

Foto: Erwin Olaf

Hier toont hij zijn fotografie als installaties, in combinatie met film, geluid en zelfs sculptuur. Erwin Olaf: We richten de zalen zo in dat het een reis door mijn hoofd wordt: als bezoeker kun je dwalen door mijn gedachtes.

De expositie is van 16 februari tot en met 12 mei 2019 te zien.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

 1. Robert Vogels
  Robert Vogels schreef op dinsdag 18 december 2018 om 14:16  | reageer

  Ik volg Erwin al jaren nadat hij op de school voor journalistiek werd op gemerkt door Dirk v d Spek met zijn fotografie. Mooi zijn tentoonstelling in de Focus galerie in de Amsterdamse Utrechtsestraat in de '80 ties. Gepakt werd ik door zijn zwartwit fotografie en mooie hand afdrukken. De rest......een hele lange lijst van allerlei projecten . Zelfs 500 afdrukken naar het Rijksmuseum. Een meester voor mij, en zich altijd blijvend opnieuw uitgevonden.....

  Robert

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op zondag 23 december 2018 om 19:05  | reageer

  Leuke docu op Kunstuur (tip van Robert Vogels, thanks!) over Erwin Olaf.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord