Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Ed Coenen

Expositie en boek van het werk van Ben Wind

zaterdag 26 maart 2011, 22:31 door | 5.789x gelezen | 0 reacties

'Een echte Ben Wind' heet het fotoboek dat afgelopen vrijdag in de nieuwe Photo Gallery Ben Wind in Rotterdam is overhandigd aan de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Met deze overhandiging van het eerste exemplaar van dit boek is direct ook de gelijknamige expositie geopend.

Het boek en de gallery zijn initiatieven van Bens vrouw Ellen en zijn een ode aan fotograaf Wind, die eind juni van het vorig jaar door een helicopterongeluk op de Maasvlakte om het leven kwam.

Gallery kort voor de opening


De overzichtstentoonstelling is te bezoeken van 1 april tot en met 30 september, op woensdag van 12.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Na deze tentoonstelling kunnen ook andere fotografen in de galerie exposeren. Het werk van Wind zal over enige tijd ook in Het Maritiem Museum in Rotterdam te zien zijn.

Wind had vele grote bedrijven in het havengebied als klant en fotografeerde de mannen en vrouwen aan het roer van de bedrijven, het werk op schepen en in de haven en bijna vanzelfsprekend ook de altijd machtig mooi te fotograferen schepen. Ook verkocht hij foto's aan vrijwel alle media en organisaties die iets in de transportsector betekenen.

Het ongeluk vond plaats tijdens het fotograferen van de Tour du Port (voorafgaand aan de start van de Tour de France). Tijdens het ongeluk kwamen naast Wind en piloot Wim Ravensbergen ook fotograaf Rob Cloosterman en amateur-fotograaf Martijn Hessing om het leven. De laatste was werkzaam bij Havenbedrijf Rooetrdam. ANP-fotograaf Ed Oudenaarden overleefde de crash.

Photo Gallery Ben Wind is gevestigd in de voormalige fotostudio van Wind, Prins Hendrikkade 124a. Dat is op het Noordeiland in het centrum van de Maasstad. Het boek, een selectie uit het vrije werk van Wind, is vanaf volgende week ook in de boekhandel verkrijgbaar.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Ed Coenen

Over de auteur

Ed Coenen is onder meer reportagefotograaf. Hij ziet zijn foto's afgedrukt in tijdschriften.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.156 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord