Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Feestelijke opening van de Spotlight tentoonstelling

zondag 8 juli 2018, 14:14 door | 7.466x gelezen | 0 reacties

Op zaterdag 7 juli woonde ik in Museum Hilversum de feestelijke opening bij van de tentoonstelling Spotlight met foto's van Sacha de Boer, Paul Huf, Govert de Roos en William Rutten.

De opening werd verricht door de fotografen samen met de wethouder Wimar Jaeger.

Andre van duin door govert de rooskopie


Spotlight


Spotlight schetst, in het kader van 100 jaar Hilversum Mediastad, de ontwikkeling van de televisie aan de hand van kunstfoto's van onze televisiehelden.

L9672217


Hilversum viert 100 jaar Hilversum Mediastad: een eeuw lang het hart van de Nederlandse media-industrie met makers en bedenkers die grenzen verleggen en de wereld veroveren met hun formats.

Spotlight toont de kunstfotografie in relatie tot de televisiecultuur en laat aan de hand van de beelden zien hoe de wereld van de media is veranderd.

Radio en televisie hebben vanaf het allereerste begin portretten van coryfeeŽn gebruikt om programma's te promoten.

Aan de hand van de foto's van Sacha de Boer, Paul Huf (1924-2002), Govert de Roos en William Rutten laat Museum Hilversum kunstfotografie zien en plaatst baanbrekende persoonlijkheden (opnieuw) in de schijnwerpers.

L9672252


Paul Huf


Je ontdekt glamourfoto's van de meest beroemde Nederlandse portretfotograaf Paul Huf (1924 Ė 2002), zoals van een jonge Adele Bloemendaal en Sonja Barend.

Paul Huf is in Nederland zonder twijfel de duidelijkste representant van de glamourachtige portretkunst en toont gezichten uit de beginjaren van de televisie.

Paul Huf collectie


Sacha de Boer


Sacha de Boer fotografeerde tientallen BN-ers op een directe en persoonlijke manier, onder wie Eva Jinek, Mies Bouwman en Wilfried de Jong.

Ze fotografeerde de tientallen BN'ers die het illustere radioprogramma Met het Oog op Morgen hebben gepresenteerd, maar ook achterhoofden van televisiepersoonlijkheden. Opvallend genoeg zijn ze nog steeds herkenbaar.

Sacha de Boer geinterviewed


Govert de Roos


Govert de Roos toont onder andere Chazia Mourali en Andre van Duin en zet ze met ongekende perfectie in hun kracht. Govert de Roos weet op 15-jarige leeftijd door te dringen tot de hairpeace-bedpeace actie van John Lennon en Yoko Ono en ontwikkelt al snel een eigen stijl.

Govert de Roos collectie


Hij zet BN'ers met ongekende perfectie in hun kracht en laat in zijn serie Schreeuw ook de kwetsbaarheid zien.

De Schreeuw - Ggovert de Roos


William Rutten


William Rutten kiest voor een glamorous en filmische benadering van zijn foto's en toont ook de kracht van een goed portret, bijvoorbeeld in de foto van Jan Kooijman.

William Rutten collectie


Zijn werken geven een duidelijk beeld van de zoektocht en de grote verandering die fotografie voor televisie heeft doorgemaakt. Zijn glamorous en filmische benadering zorgt ervoor dat we worden verleid om naar de televisieprogramma's te kijken.

Spotlight


Contentconsumptie


In Spotlight borrelen gegarandeerd fragmenten uit ons collectief beeldgeheugen op. Het toont de rijke geschiedenis, de veranderingen en ook de hoopvolle toekomst.

Ook al zitten we niet meer massaal voor de buis, niet eerder werd onze maatschappij zo beheerst door media die overal voor iedereen, op allerlei kanalen en via internet soms zelfs real-time beschikbaar zijn.

De foto van YouTuber Dylan Haegens in de galerij van coryfeeŽn markeert deze ontwikkeling van de contentconsumptie.

Aldith Hunkar - Fleur Louwe - Rick Nieman

Aldith Hunkar (Jeugdjournaal), Fleur Louwe (assistente Micky Hoogendijk) en Rick Nieman

Wanneer te zien?


Spotlight is te zien van 5 juli t/m 30 augustus en is mede mogelijk gemaakt met een financiŽle bijdrage van: Prins Bernhard Cultuurfonds en Hilversum Marketing.

De Schreeuw - Govert de Roos

Foto's Govert de Roos (De Schreeuw): Theo van Gogh, Paul Huf, Sylvia Millecam

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord