Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Foam in het teken van het fotoboek

donderdag 28 maart 2013, 23:37 door | 4.871x gelezen | 0 reacties

&Foam, de winkel annex projectruimte van Foam aan de Vijzelstraat te Amsterdam, staat vanaf vandaag twee maanden lang volledig in het teken van het fotoboek. Zowel Nederlandse fotografie als het werk van Nederlandse grafisch ontwerpers staan internationaal zeer hoog aangeschreven.

Books &Foam zet veel van deze boeken in de 'spotlight' met bijzondere presentaties die licht werpen op het ontwerpproces, met installaties, signeersessies en een aanbod van de beste internationale fotoboeken van dit moment.

The rainbow library 2011 door Peter Puklus
The Rainbow Library, 2011 © Peter Puklus / Banska Stiavnica Courtesy of the Artist
(Special thanks to Antikvariatik.sk and Stokovec, Space for Culture)

Nieuw fotoboek van Anton Corbijn


Op 5 mei wordt het nieuwe boek van Anton Corbijn en Tom Waits, WAITS/CORBIJN `77-`11 voor het eerst geïntroduceerd bij &Foam. Corbijn is aanwezig en signeert zijn boek. Vanaf 8 mei is het boek daarna publiek te verkrijgen.

Daarnaast wordt er met materiaal afkomstig van Anton Corbijn en Tom Waits een uitgebreid 'mood board' gemaakt, om zo een inkijk te geven in het ontwerpproces van het boek. Tijdens de signeersessie zal de band Orkater/The Sadists, nummers van Tom Waits ten gehore brengen.

Geselecteerde boeken


Foam heeft acht (inter)nationale deskundigen uit het fotografieveld gevraagd een 'curated bookshelf' te verzorgen, met de volgens hen vijf beste fotoboeken van 2012. Martin Parr en Alec Soth zijn twee van de acht deskundigen die hebben bijgedragen aan een interessante selectie voor op de 'curated bookshelf'. De mogelijkheid is er om bij &Foam boeken uit deze selectie te kopen.

Kijk voor meer informatie op de website van Foam.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.190 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord