Nando Harmsen

Fotograaf Refkele Steemers exposeert onder de A9

zondag 6 september 2020, 14:28 door | 1.954x gelezen | 0 reacties

Refkele Steemers is fotograaf en beeldredacteur, met een fascinatie voor vervlogen tijden en geschiedenis.

Dit is een belangrijk onderdeel van haar portretten, die geïnspireerd zijn door haar herinneringen uit haar jeugd. Melancholie, verdriet, vreugde, gemis en nostalgie zijn veel terugkerende emoties in haar werk.

Met de serie Reflect brengt Refkele Steemers de herinneringen aan een geliefd en gemist persoon in beeld, en hoe het effect heeft op het heden.

“Dit project gaat over de belangrijkste periode in mijn leven, mijn jeugd. In dit werk spelen verbinding, herinneringen, elegantie, generatie, verbeelding en een andere tijdsgeest een grote rol. Door het vroeg overlijden van mijn moeder heeft haar leven en haar dood mij altijd een soort van houvast gegeven en geboeid.”

Copyright Refkele Steemers 1

Een van de werken uit Reflect (copyright Refkele Steemers)

De foto's van het project hebben een heel persoonlijk karakter, omdat Refkele Steemers gebruik gemaakt heeft van de dingen die van haar moeder waren; de trouwjurk, schoenen, tekeningen, het huis waar ze gewoond heeft.

Zo hebben de foto's veel gevoel, en laten een de ongrijpbare herinneringen zien.

Project Reflect is vanaf vrijdag 28 augustus 2020 te zien in de Keizer Karel Gallerie, onder het viaduct van de A9 aan de Keizer Karelweg in Amstelveen.

Wil je meer weten over project Reflect, kijk dan op de website van Refkele Steemer

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 100 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Ik heb een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 50 euro korting en ontvang gratis het boek De Fotografiebijbel thuis.

Photofacts Academy + De Fotofotobijbel

In dit boek ontdek je 105 tips voor fascinerende foto's. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je nu ook 50 euro korting op de cursussen!

Lid worden met korting + gratis boek
Nando Harmsen

Over de auteur

Nando Harmsen fotografeert al meer dan 40 jaar. Zijn specialisme ligt bij bruidsreportages en landschapsfotografie. Daarnaast geeft Nando lezingen, workshops, masterclasses, fotoreizen, en maakt regelmatig reviews van nieuwe en leuke apparatuur.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

49.226 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord