Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Het Perfecte Plaatje: de Expositie

zaterdag 17 december 2016, 23:23 door | 6.571x gelezen | 18 reacties

Het Perfecte Plaatje, het programma op RTL4 waar BN'ers het tegen elkaar opnemen bij het maken van hun beste foto's, is afgelopen. Je kunt echter de komende weken nog wel de expositie bezoeken in Museum Hilversum. Vanmiddag was ik bij de opening van de expositie.

Humberto Tan zou eigenlijk aanwezig zijn om de expositie te openen, maar zijn vrouw had een verrassingsweekendje gepland. In plaats daarvan waren nu Marco Borsato en Kim Feenstra aanwezig.

Opening expositie

William Rutten, Kim Feenstra, directeur Stef van Breugel, Marco Borsato en Cynthia Boll

Na een praatje van de directeur van de museum vertelde Marco wat over het programma en hoe hij zijn deelname ervaren heeft.

Ook marketing directeur Hans Smittenaar van Canon Nederland hield een praatje en daarna sloot fotograaf en jurylid William Rutten het samen met BN'er Kim Feenstra af. Marco en Kim ontvingen ook nog een boek met daarin hun foto's uit het programma.

De Expositie


Op de expositie zelf kun je de foto's bekijken die Marco Borsato, Humberto Tan, Kim Feenstra, Winston Gerschtanowitz, Paulien Huizinga, Ruud Feltkamp en Heleen van Royen gemaakt hebben tijdens het programma. Ze zijn allemaal afgedrukt (volgens mij) in het formaat dat ook gebruikt werd om de foto's in de aflevering te beoordelen. Behoorlijk groot dus.

De Expositie


Bij de expositie krijg je een blaadje waarbij jurylid William Rutten over elke foto nog een kort verhaaltje vertelt. Het is leuk om bij elke foto die je bekijkt ook even het bijbehorende stukje te lezen. Dat geeft nog meer inzicht in de foto en de kijk van een fotograaf hierop.

Persoonlijk vond ik het ook leuk dat er ook foto's getoond worden die de deelnemers zelf ook heel goed vonden, maar niet in het programma zelf gebruikt zijn. Zo zie je bekende onderwerpen en taferelen ook vanuit net een andere hoek.

Het hele museum is gevuld met de expositie, over drie verdiepingen. Op de onderste verdieping worden met beamers gedeeltes uit de afleveringen getoond. Je kunt een koptelefoontje opzetten om ook het geluid er bij te horen.

Twee topfoto's zijn ook op extreem groot formaat opgehangen; de selfie van Kim en de naakte man die Paulien Huizinga op de foto gezet heeft. Van die laatste overigens niet de versie die we in het programma gezien hebben (die hangt elders op de expositie).

Kim bij haar populaire selfie

Kim Feenstra bij haar populaire selfie

Foto kopen?


De foto's uit het programma worden ook verkocht voor het goede doel. Mocht je interesse hebben dan kun je aanstaande dinsdag om 16:00 uur terecht in het museum en bieden op de foto's. Prijzen starten vanaf zo'n 500 euro, maar kunnen natuurlijk wel flink oplopen.

Ik verwacht dat de selfie van Kim het meest gaat opleveren, want die foto heeft duidelijk de meeste aandacht getrokken. Kim heeft haar foto's tijdens de opening van de expositie ook nog gesigneerd. Ook de andere foto's worden gesigneerd verkocht.

In onderstaande video (onbewerkt, rechtstreeks uit mijn iPhone) zie je Kim aan het signeren.


Gratis toegangskaartje winnen?


Als je met plezier naar het programma gekeken hebt is het ook leuk om eens een kijkje te nemen in het museum. Je kunt de expositie elke dag bezoeken tussen 11 en 17 uur tot het einde van dit jaar. Elke dag om twee uur 's middags is er ook een rondleiding.

Van het museum mag ik 10 maal twee toegangskaarten weggeven. Laat een reactie achter onder dit artikel als je graag zo'n kaartje zou willen winnen. Aanstaande woensdag bepaal ik de winnaars.

Seizoen 2?


Deze expositie is een mooie afsluiting van het eerste seizoen van Het Perfecte Plaatje. Ik heb met plezier naar het programma gekeken en hoop dan ook dat er een tweede seizoen aan komt.

Van wat ik zo hoorde op de expositie is de kans groot dat er ook daadwerkelijk een tweede seizoen gemaakt gaat worden. Ik ga zeker weer kijken!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

18 reacties

 1. Maurice van Putten
  Maurice van Putten schreef op maandag 19 december 2016 om 18:57  | reageer

  Ik zou heel graag kaartjes winnen om de foto's ook in het echt te kunnen gaan bekijken!

 2. hypofocus
  Profiel hypofocus schreef op maandag 19 december 2016 om 19:38  | reageer

  Mooi verslag Elja.
  Ik heb genoten van het tv programma en ik zou de foto's ook heel graag op groot formaat van dichtbij willen bekijken. Dat geeft toch weer een heel ander beeld dan op tv.

 3. cuno
  cuno schreef op maandag 19 december 2016 om 20:48  | reageer

  Mooi doel voor een uitstapje: de foto's in echte kwaliteit (niet via de tv) bekijken.

 4. Christian
  Christian schreef op dinsdag 20 december 2016 om 10:19  | reageer

  Ik heb genoten van het Tv programma daarom zou ik heel graag kaartjes winnen om de foto's ook in het echt te kunnen gaan bekijken!

 5. Suzan
  Suzan schreef op dinsdag 20 december 2016 om 11:34  | reageer

  Ik heb ook genoten van het programma. Lijkt me super de foto's in het groot te kunnen bekijken

 6. Angelique
  Angelique schreef op dinsdag 20 december 2016 om 11:56  | reageer

  Het waren stuk voor stuk bijzondere afleveringen met prachtige foto's, die het bezoeken waard zijn!

 7. Tinie
  Tinie schreef op dinsdag 20 december 2016 om 12:31  | reageer

  Ik heb het programma met veel plezier gevolgd en zou het heel leuk vinden om 2 kaartjes te winnen vooral omdat ik ook zo benieuwd ben naar de andere foto's van de kandidaten en de reacties van de jury.

 8. Willy van Dreumel
  Profiel Willy van Dreumel schreef op dinsdag 20 december 2016 om 14:03  | reageer

  Het lijkt mij een leuke expositie om te bekijken. Tijdens de uitzendingen heb ik een hoop mooi werk voorbij zien komen. Ik vond het ook mooi om te zien, hoe sommige deelnemers in de loop van het programma een duidelijke groei van hun fotografische vaardigheden maakten. Kim is daar een goed voorbeeld van, in het begin dacht ik "wat moet dat worden?" maar je zag haar foto's elke aflevering beter worden. Ik ben benieuwd naar de "hidden gems" van het programma.

 9. Edwin
  Edwin schreef op dinsdag 20 december 2016 om 15:08  | reageer

  Geweldig programma, eindelijk een programma met aandacht voor fotografie. Goede tips en fantastisch om te zien hoe de creativiteit bij deze bekende Nederlanders werd aangesproken. Verrassende beelden waar ik iedere week van heb genoten en graag een keertje van dichtbij wil zien. Liever met kerst naar het museum dan de hele dag aan tafel zitten.

 10. Barbara
  Barbara schreef op dinsdag 20 december 2016 om 15:51  | reageer

  Ik heb genoten van het programma, vooral om gezien hoe de deelnemers reageerden op de opdrachten en met welke resultaten ze uiteindelijk kwamen. Ik ben vooral benieuwd naar de foto's die ze niet gekozen hebben.

 11. Ingeborg
  Ingeborg schreef op dinsdag 20 december 2016 om 17:14  | reageer

  Ik zou wel 2 kaartjes willen winnen. Fantastisch toch om alle foto's te zien. Ik was al heel benieuwd naar de niet getoonde beelden. Kijk er al naar uit en ook naar het 2e seizoen!

 12. G.M. Bosch
  G.M. Bosch schreef op dinsdag 20 december 2016 om 17:23  | reageer

  Ik zou wel 2 kaartjes willen winnen omdat ik helemaal niets van het programma gezien heb. De expositie zou me kunnen overhalen volgend jaar wel te kijken.

 13. Kees
  Kees schreef op dinsdag 20 december 2016 om 17:37  | reageer

  Wij hoeven de kaartjes niet want we zijn er al bij geweest. Leuk om te zien die fotoos en het commentaar wat er bij is gegeven tijdens ons bezoek waren namelijk de juryleden ook nog aanwezig en dat was een bonus. Zeker aan te raden om te kijken een leuke en leerzame expositie want niet elke foto is een winnende.

 14. Ans van Berkell
  Ans van Berkell schreef op dinsdag 20 december 2016 om 21:35  | reageer

  Zou heel blij zijn met 2 kaartjes om de tentoonstelling te gaan bekijken. Kon niet alle uitzendingen zien omdat op de maandagavond ook mijn clubavond valt van de fotoclub.
  Ben bijna 74 jaar en ruim 5 jaar hobbyfotograaf.
  Wil steeds meer bijleren. Heb erg veel plezier in mijn hobby. Fantastische bezigheid voor oudere mensen. Hoef mij nooit te vervelen, ontmoet steeds meer mensen, kom overal. Ga de wereld met andere ogen bekijken.
  Ans

 15. Rob van Eerd
  Rob van Eerd schreef op dinsdag 20 december 2016 om 23:06  | reageer

  Net als velen hebbik genoten van het programma. Wel miste ik zo nu en dan de tips om de fotografie naar een hoger peil te brengen.
  Dat stond voor een deel wel op de site maar tijdens de opnames zou het misschien beter overgekomen zijn.
  Het meeste ben ik daarom eigenlijk wel geïnteresseerd in de "andere opnames" en het commentaar.
  Daarom zou ik graag twee kaartjes winnen 😃📷

 16. Wim
  Wim schreef op woensdag 21 december 2016 om 00:06  | reageer

  Leuke uitzendingen en resultaten die ik wel live wil zien.

 17. hypofocus
  Profiel hypofocus schreef op maandag 9 januari 2017 om 11:30  | reageer

  Is inmiddels al bekend wie de winnaars zijn van de kaartjes?

 18. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op maandag 9 januari 2017 om 12:16  | reageer

  @Hypofocus; Ohja, sorry. De winnaars hebben bericht gehad. De expositie is overigens inmiddels volgens mij al afgelopen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord