Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Het Perfecte Plaatje: de Expositie

zaterdag 17 december 2016, 23:23 door | 4.908x gelezen | 18 reacties

Het Perfecte Plaatje, het programma op RTL4 waar BN'ers het tegen elkaar opnemen bij het maken van hun beste foto's, is afgelopen. Je kunt echter de komende weken nog wel de expositie bezoeken in Museum Hilversum. Vanmiddag was ik bij de opening van de expositie.

Humberto Tan zou eigenlijk aanwezig zijn om de expositie te openen, maar zijn vrouw had een verrassingsweekendje gepland. In plaats daarvan waren nu Marco Borsato en Kim Feenstra aanwezig.

Opening expositie

William Rutten, Kim Feenstra, directeur Stef van Breugel, Marco Borsato en Cynthia Boll

Na een praatje van de directeur van de museum vertelde Marco wat over het programma en hoe hij zijn deelname ervaren heeft.

Ook marketing directeur Hans Smittenaar van Canon Nederland hield een praatje en daarna sloot fotograaf en jurylid William Rutten het samen met BN'er Kim Feenstra af. Marco en Kim ontvingen ook nog een boek met daarin hun foto's uit het programma.

De Expositie


Op de expositie zelf kun je de foto's bekijken die Marco Borsato, Humberto Tan, Kim Feenstra, Winston Gerschtanowitz, Paulien Huizinga, Ruud Feltkamp en Heleen van Royen gemaakt hebben tijdens het programma. Ze zijn allemaal afgedrukt (volgens mij) in het formaat dat ook gebruikt werd om de foto's in de aflevering te beoordelen. Behoorlijk groot dus.

De Expositie


Bij de expositie krijg je een blaadje waarbij jurylid William Rutten over elke foto nog een kort verhaaltje vertelt. Het is leuk om bij elke foto die je bekijkt ook even het bijbehorende stukje te lezen. Dat geeft nog meer inzicht in de foto en de kijk van een fotograaf hierop.

Persoonlijk vond ik het ook leuk dat er ook foto's getoond worden die de deelnemers zelf ook heel goed vonden, maar niet in het programma zelf gebruikt zijn. Zo zie je bekende onderwerpen en taferelen ook vanuit net een andere hoek.

Het hele museum is gevuld met de expositie, over drie verdiepingen. Op de onderste verdieping worden met beamers gedeeltes uit de afleveringen getoond. Je kunt een koptelefoontje opzetten om ook het geluid er bij te horen.

Twee topfoto's zijn ook op extreem groot formaat opgehangen; de selfie van Kim en de naakte man die Paulien Huizinga op de foto gezet heeft. Van die laatste overigens niet de versie die we in het programma gezien hebben (die hangt elders op de expositie).

Kim bij haar populaire selfie

Kim Feenstra bij haar populaire selfie

Foto kopen?


De foto's uit het programma worden ook verkocht voor het goede doel. Mocht je interesse hebben dan kun je aanstaande dinsdag om 16:00 uur terecht in het museum en bieden op de foto's. Prijzen starten vanaf zo'n 500 euro, maar kunnen natuurlijk wel flink oplopen.

Ik verwacht dat de selfie van Kim het meest gaat opleveren, want die foto heeft duidelijk de meeste aandacht getrokken. Kim heeft haar foto's tijdens de opening van de expositie ook nog gesigneerd. Ook de andere foto's worden gesigneerd verkocht.

In onderstaande video (onbewerkt, rechtstreeks uit mijn iPhone) zie je Kim aan het signeren.


Gratis toegangskaartje winnen?


Als je met plezier naar het programma gekeken hebt is het ook leuk om eens een kijkje te nemen in het museum. Je kunt de expositie elke dag bezoeken tussen 11 en 17 uur tot het einde van dit jaar. Elke dag om twee uur 's middags is er ook een rondleiding.

Van het museum mag ik 10 maal twee toegangskaarten weggeven. Laat een reactie achter onder dit artikel als je graag zo'n kaartje zou willen winnen. Aanstaande woensdag bepaal ik de winnaars.

Seizoen 2?


Deze expositie is een mooie afsluiting van het eerste seizoen van Het Perfecte Plaatje. Ik heb met plezier naar het programma gekeken en hoop dan ook dat er een tweede seizoen aan komt.

Van wat ik zo hoorde op de expositie is de kans groot dat er ook daadwerkelijk een tweede seizoen gemaakt gaat worden. Ik ga zeker weer kijken!


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

18 reacties

 1. Maurice van Putten
  Maurice van Putten schreef op maandag 19 december 2016 om 18:57

  Ik zou heel graag kaartjes winnen om de foto's ook in het echt te kunnen gaan bekijken!

 2. hypofocus
  Profiel hypofocus schreef op maandag 19 december 2016 om 19:38

  Mooi verslag Elja.
  Ik heb genoten van het tv programma en ik zou de foto's ook heel graag op groot formaat van dichtbij willen bekijken. Dat geeft toch weer een heel ander beeld dan op tv.

 3. cuno
  cuno schreef op maandag 19 december 2016 om 20:48

  Mooi doel voor een uitstapje: de foto's in echte kwaliteit (niet via de tv) bekijken.

 4. Christian
  Christian schreef op dinsdag 20 december 2016 om 10:19

  Ik heb genoten van het Tv programma daarom zou ik heel graag kaartjes winnen om de foto's ook in het echt te kunnen gaan bekijken!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord