Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

'Isabella hunts' in Fotomuseum Den Haag

zondag 2 december 2018, 15:51 door | 3.418x gelezen | 0 reacties

Al meer dan tien jaar volgt fotograaf Isabella Rozendaal (1983) de jacht in verschillende landen en culturen, van de Hoeksche Waard tot aan het Amazonegebied.

Tijdens deze zoektocht wordt ze gedreven door twee vragen: hoe is het om onderdeel te zijn van de voedselketen in een ge´ndustrialiseerde maatschappij en wat betekent het begrip 'wildernis' voor de moderne mens?

Isabella Hunts 01

Foto: Isabella Rozendaal

De westerse mens heeft een beeld van de natuur dat is gevormd door een canon van grote meesters en romantische denkers. In dit beeld staat de natuur buiten de mens. Ze wordt ofwel verafgood, ofwel misbruikt. Isabella Rozendaal liet zich door jagers leiden om de natuur vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Hierbij schuwde ze geen enkele confrontatie. Met de dood, met het menselijk vermogen tot vernietiging, met de harde realiteit van de natuur zelf en met haar eigen moraal. De beschouwer werd deelnemer. Rozendaal volgde de jachtopleiding, leerde slachten en wild bereiden, en trok steeds verder op zoek naar antwoorden.

Die zoektocht dreef haar van het boerenland van de Hoekschewaard naar het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, en uiteindelijk de Braziliaanse Amazone. Daar verbleef ze bij een inheemse stam waar de jacht vanzelfsprekend en de voedselketen tastbaar was.

'Isabella Hunts' is een verslag van moderne praktijken en eeuwenoude tradities die niet alleen de verschillen, maar ook de parallellen tussen de achterliggende culturen laat zien.

De expositie is van 9 februari tot en met 12 mei 2019 te zien in Fotomuseum Den Haag.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
De Portretbijbel door Elja Trum
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord