Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Magnum foto's in Grand Curtius museum Luik

dinsdag 12 december 2017, 16:32 door | 3.854x gelezen | 0 reacties

In het kader van Europalia Indonesia heeft Grand Curtius van 9 november 2017 tot 14 januari 2018 een buitengewone tentoonstelling die een selectie foto's onthult van drie grote fotografen van het bekende agentschap Magnum.

Het gaat om Henri Cartier-Bresson, George Rodger (twee mede-oprichters van het Magnum agentschap) en Burt Glinn (voormalig voorzitter van Magnum).

Danses en Indonésie

Een danser in trance slikt vuur tijdens de Horse Trance Dance.
Foto's: Burt Glinn

De tentoonstelling « Dans in Indonesië/Magnum Photos » nodigt je uit om terug te keren naar de oorsprong van die dansen, met zeer geritualiseerde en levendige aspecten.

Het thema van dansen, rituelen en religies is tegenwoordig een massa attractie in Indonesië en wordt opgenomen in heel wat toeristische trajecten waardoor ze soms hun heilig karakter verliezen dat diep verankerd zit in de Indonesische cultuur.

Danses en indonésie 2

Kris dansers die zichzelf steken met een Kris (Indonesische dolk) voordat de priester arriveert. Foto: Henri Cartier-Bresson

Een vijftigtal fotografen, in zwart wit en in kleur, zijn aanwezig in Grand Curtius. Dit is een nooit eerder getoonde tentoonstelling. Ze werd speciaal opgezet door de Musées de Liège in het kader van het festival Europalia Indonesia, in partnerschap met Magnum Photos en met de steun van de Fondation Henri Cartier-Bresson.

Performance of the ketjak in the village of bedulu 1953

Danses en Indonésie / Magnum Photos

Ze schrijft zich eveneens in binnen het kader van de manifestaties van de 70e verjaardag van het Magnum Photos agentschap dat in 1947 werd opgericht.

De geselecteerde foto's spreiden zich uit over een periode van 20 jaar naar aanleiding van drie reizen die ter plaatste werden uitgevoerd in Bali, Sumatra, Djojakarta... door deze fotografen: Cartier-Bresson in 1949, Rodgers in 1953, en Glinn in 1969.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord