Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Martin Schoeller's 'Big Heads' in Nederlands Fotomuseum

zondag 13 mei 2018, 16:48 door | 4.794x gelezen | 0 reacties

Het Nederlands Fotomuseum brengt met Martin Schoeller één van de grootste portretfotografen van dit moment voor het eerst naar ons land.

Met opdrachtgevers als The New Yorker, Vanity Fair, GQ, Rolling Stone, Vogue en Harper's Bazaar mag Martin Schoeller zich met recht één van de grootste portretfotografen van dit moment noemen.

Martin Schoeller - Big Heads


Hij brak internationaal door met zijn iconische portretserie 'Close Up', waar hij al meer dan twintig jaar lang doorlopend aan werkt.

Deze serie bestaat uit van zeer dichtbij gemaakte opnamen van gezichten van wereldberoemde acteurs, musici, politici en sporters, de zogenaamde 'big head' portretten.

Hij wist een flink aantal grootheden voor zijn camera te krijgen, waaronder: George Clooney, Lady Gaga, Angelina Jolie, Angela Merkel, Jack Nicholson, Willie Nelson, Woody Alan, Clint Eastwood, Barack Obama en Mark Zuckerberg.

Martin Schoeller drukt de portretten van beroemdheden altijd op zeer groot formaat af. Dichterbij dan dit zal je als kijker bij deze grootheden niet komen.

Martin Schoeller - Big Heads


Onthulling Nederlandse Big Heads


Met de tentoonstelling Martin Schoeller | Big Heads haalt het Nederlands Fotomuseum het werk van Martin Schoeller voor het eerst naar Nederland.

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Schoeller een wereldster van Nederlandse komaf geportretteerd. Tijdens de opening op 18 mei worden deze nieuwe 'Big Head' in het bijzijn van de fotograaf onthuld.

Biografie


Martin Schoeller (1968, Műnchen) startte zijn fotografiecarrière in Berlijn en verhuisde in 1993 naar New York om daar voor een aantal jaar aan de slag te gaan als assistent van portretfotografe Annie Leibovitz.

In deze periode ontwikkelde hij zijn 'big head' portrettechniek. Over de afgelopen 20 jaar heeft hij fotografeerd in opdracht van The New Yorker en is zijn werk gepubliceerd in onder meer Rolling Stone, Vanity Fair, Esquire, Vogue en Harper's Bazaar.

Zijn werk wordt gekocht door de meest prominente verzamelaars van fotografie- en moderne kunst. Martin Schoeller exposeert internationaal, heeft verscheidene lijvige fotoboeken gepubliceerd en diverse prijzen en onderscheidingen in ontvangst mogen nemen.

Martin Schoeller - Big Heads


Wanneer te zien


De tentoonstelling is van 19 mei tot en met 2 september te zien is in het Nederlands Fotomuseum. Naast de 'big head' portretten is er ook werk uit drie andere projecten te zien.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord