Erik van Rosmalen

Nieuwe vleugel Rijksmuseum opent met fototentoonstelling

zaterdag 31 mei 2014, 20:29 door | 6.700x gelezen | 5 reacties

Op 1 november van dit jaar gaat in het Rijksmuseum in Amsterdam de volledig gerenoveerde Philipsvleugel weer open voor het publiek. De Philipsvleugel is de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het museum, met grote en kleinere (inter)nationale tentoonstellingen. Als eerste staat er een fotografietentoonstelling op de planning.

De tentoonstelling Modern Times, Fotografie in de 20ste eeuw, bijt het spits af met ruim 400 werken uit de grote eigen fotocollectie van 'het Rijks'. Het nieuwe gerenoveerde zalencircuit telt dertien tentoonstellingszalen, waaronder een aparte zaal voor wisselende fototentoonstellingen.

PaulHuf Rijks
Paul Huf, Portrait of Rita Loonen, 1961 | © Paul Huf | MAI

Met Modern Times organiseert het Rijksmuseum voor het eerst een grote overzichtstentoonstelling van de eigen collectie 20ste-eeuwse fotografie. Ontwikkelingen als de doorbraak van fotografie als kunstvorm en als journalistiek medium komen in de tentoonstelling aan bod. Ruim 400 foto's maken deel uit van de tentoonstelling. Daaronder werk van wereldberoemde fotografen als Man Ray, László Moholy-Nagy en Helen Levitt.

ManRay Rijks
Man Ray, Portrait of Peggy Guggenheim, 1924

Modern Times is vanaf 1 november te zien tot en met 12 januari 2015.

Bron: Rijksmuseum.nl

Wil jij ook gave foto's maken?

Wil jij graag de mooiste foto's maken? Word dan nu lid van Photofacts Academy en ontdek meer dan 85 cursussen over fotografie, creativiteit, inspiratie en nabewerking.

Vanwege Black Friday én de lancering van onze nieuwe boek De Nachtfotobijbel hebben we een gave aanbieding voor je. Meld je nu aan met 40 euro korting en ontvang gratis ons nieuwe boek thuis.

Photofacts Academy + De Nachtfotobijbel

Ons gloednieuwe boek 'De Nachtfotobijbel' gaat over avond- en nachtfotografie. In de winkel betaal je hier 25 euro voor. Bovendien krijg je vanwege Black Friday nu ook 40 euro korting!

Lid worden met korting + gratis boek
Erik van Rosmalen

Over de auteur

Erik werkt als redacteur/content specialist. Daarnaast is hij freelance tekstschrijver en fotograaf. Mensen vormen daarbij het hoofdonderwerp: portret- en reportage-fotografie. Volg Erik ook op Instagram!

5 reacties

 1. Daan
  Profiel Daan schreef op zaterdag 31 mei 2014 om 22:18

  Kijk daar gaan we dan mooi eens een kijkje nemen. Altijd interessant

  Bedankt voor het delen...

 2. PixelPeter
  Profiel PixelPeter schreef op zondag 1 juni 2014 om 07:38

  Goed nieuws. Zo wordt zelfs die laatste die twijfelt of fotografie ook "Kunst" kan zijn met de neus op de feiten gedrukt.

 3. Marnix
  Marnix schreef op woensdag 4 juni 2014 om 21:59

  Toen ik naar de bovenste foto keek dan was er iets dat mij stoorde. Ik begreep niet meteen wat. De donkere gordijnen met het meisje niet volledig in het midden is zalig. Maar toch... Ben de foto blijven bekijken en had opeens door wat mij stoorde: de contactdozen naast de gordijnen! Heb mijn vriendin gevraagd wat zij van de foto vond en ze zei net hetzelfde. Ze nemen de aandacht weg van wat anders een perfecte foto is.

 4. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op woensdag 4 juni 2014 om 23:33

  @Marnix; Dat is in Photoshop zo opgelost. knipoog

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

51.877 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord