Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Norman Parkinson – Style Icons

zondag 25 november 2018, 13:13 door | 3.773x gelezen | 1 reactie

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 3 november tot en met 22 december een expositie met iconisch werk van de Britse modefotograaf Norman Parkinson.

Met 'Style Icons' toont de galerie een selectie klassieke portretten van stijliconen als Audrey Hepburn, Iman, Jerry Hall, Marie-Hélène Arnaud en Mick Jagger.

Norman Parkinson  Midtown, New York City 1963  Courtesy Eduard Planting Gallery


Norman Parkinson (1913-1990) behoort tot de grootste fotografen van de twintigste eeuw. Hij startte zijn carrière in 1931 en ontwikkelde zijn eigen onderscheidende stijl. De fotograaf bouwde in bijna zestig jaar een vernieuwend en omvangrijk oeuvre op. Hij heeft daarmee een belangrijke rol gespeeld bij de transformatie van modefotografie.

Norman Parkinson  Legroux Soeurs Hat, 1952  Courtesy Eduard Planting Gallery


Norman Parkinson kreeg internationale erkenning voor de baanbrekende aanpak om vrouwelijke modellen uit de statische studio te halen en in de open lucht of op exotische locaties te fotograferen.

Door zijn dynamische, spontane en elegante stijl heeft hij voor een groot aantal toonaangevende fashion magazines gefotografeerd, waaronder Harper's Bazaar, Vogue en Town & Country.

Norman Parkinson  Iman and Jerry Hall, Paris 1982  Courtesy Eduard Planting Gallery


De portret- en modefotograaf heeft talrijke supermodellen, kunstenaars, schrijvers, musici, acteurs en Britse royals voor zijn camera gehad. In 1981 werd hij namens Koningin Elizabeth benoemd tot 'Commander of the British Empire' en ook geëerd met een grote overzichtstentoonstelling in de National Portrait Gallery in Londen.

Norman Parkinson  Scent of a Woman, 1951  Courtesy Eduard Planting Gallery


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

 1. Marc Flament
  Marc Flament schreef op woensdag 28 november 2018 om 12:21  | reageer

  ik ben geen modefotograaf, maar dit zijn toch wel uitzonderlijk knappe beelden van een topfotograaf. Bedankt dat ik hem via uw artikel mocht leren kennen

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord