100+ fotografiecursussen én het boek Sterrensporen Fotograferen - Nu 89 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Reflex Gallery exposeert met Chinese kunstenaar Chen Nong

zondag 20 augustus 2017, 17:17 door | 3.520x gelezen | 1 reactie

Reflex Gallery in Amsterdam presenteert van 16 september tot en met 11 november een dubbele solo-expositie van de Chinese fotograaf en schilder Chen Nong.

De kunstenaar geniet internationale bekendheid met zijn schilderachtige, fotografische impressies van gebeurtenissen uit de rijke Chinese geschiedenis. Chen Nong laat twee nieuwe series zien: 'Silk Road' en 'Scenes of Reflections'.

Chen Nong  Scenes of Reflections


Met zijn serie over de Zijderoute weet Chen Nong, door impressies van sprookjesachtige steden en exotische streken, prachtige beelden op te roepen van lang vergane keizerrijken en grote veroveraars.

Tegen de achtergrond van ruïnes uit het tijdperk van de Zijderoute in de westelijke Chinese provincie Xinjiang schildert Chen Nong het decor van zijn fantasievolle en kleurrijke verhalen.

Naast de 'Silk Road' serie toont Chen Nong ook kunstwerken uit de indrukwekkende serie 'Scenes of Reflections'. Daarmee verwijst hij naar het boeddhisme en zen in de Chinese cultuur en geschiedenis.

Met het 'One Belt, One Road' initiatief (OBOR) probeert de Chinese president Xi Jinping de oude Zijderoute nieuw leven in te blazen. Chen Nong heeft zich de afgelopen jaren door de Zijderoute laten inspireren.

Chen Nong  Scenes of Reflections


Terwijl Xi Jinping vooral uit is op uitbreiding en versterking van de politieke en economische macht van het Rijk van het Midden, stelt de kunstenaar vanuit zijn historisch perspectief de verbeelding centraal.

De vroegere zijdehandel werd uitgevoerd door grote karavanen van handelaren en dieren, die door de meest onherbergzame gebieden ter wereld trokken. De Zijderoute voerde vanuit China via India en Perzië verder naar Bagdad, Damascus en het toenmalige Constantinopel aan de Bosporus.

In de tweede eeuw voor de christelijke jaartelling werd de Zijderoute voor het eerst bereisd door de Chinese gezant Zhang Qian, die door keizer Wudi (141 - 87 v. Chr.) van de Han dynastie op deze missie werd uitgestuurd.

De Zijderoute werd in de loop der tijd de belangrijkste handelsverbinding en tevens instrument voor interculturele uitwisseling tussen het Verre Oosten en het Westen.

Chen Nong (50) woont en werkt in Beijing. Als kunstenaar maakt hij in zijn beginperiode sculpturen. Sinds 1996 is Chen Nong fotograaf en exposeert wereldwijd. In 2012 had hij zijn eerste solo-expositie in Europa met 'Climbing to the Moon' bij Reflex Gallery in Amsterdam.

Chen Nong  Scenes of Reflections


Zijn werk is opgenomen in de collecties van het International Center of Photography in New York, National Art Museum of Australia en Museum der Kulturen in Basel. Recentelijk zijn acht werken aangekocht door het MOMA in San Francisco.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

1 reactie

  1. H.Volker
    H.Volker schreef op dinsdag 22 augustus 2017 om 11:42  | reageer

    Sorry, maar voor mijn gevoel is dit super kitsch. Er zijn natuurlijk genoeg mensen die dit mooi vinden. Het is wel knap inelkaar geknutseld

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.061 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord