Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

'Through the Eyes of Others' van Micky Hoogendijk

zaterdag 3 maart 2018, 13:13 door | 5.896x gelezen | 0 reacties

Galerie Hans Persoon presenteert in samenwerking met de bloemkunstenaars van Oogenlust een verkooptentoonstelling van kunstfotograaf Micky Hoogendijk.

De fotograaf toont portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen met een prominente rol voor de nieuwe serie 'The Nudes', dwars op de tijdgeest.

De tentoonstelling 'Through the Eyes of Others' is te bezoeken van 19 april tot en met 19 mei 2018 op Domein Oogenlust in het Brabants Eersel.

Micky Hoogendijk   Independence


Voor 'The Nudes' geven mannelijke en vrouwelijke modellen, jong en oud, zich letterlijk en figuurlijk bloot. Elk naakt zet een stap recht naar je toe. De serene naaktportretten laten de ultieme kwetsbaarheid zien. Met de beelden zijn nieuwe, intrigerende composities gemaakt, als antwoord op de huidige tijdgeest.

Op donderdag 19 april geeft Micky een spectaculaire presentatie van 'The Nudes'. Tijdens een exclusief diner, bereid door chef-kok Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve**, licht zij het nieuwe project en haar passie toe.

Deze vierde editie van 'Aan tafel met' is tevens het startsein voor de tentoonstelling. Jimmy Nelson, Bas Meeuws en Mart Visser gingen Micky voor.

De krachtige, iconische foto's van Micky Hoogendijk zetten de kijker aan het denken. Terugkerende thema's in het werk van de fotograaf zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Daarbij is het begrip 'vrijheid' de rode draad.

Micky Hoogendijk   Release


Micky Hoogendijk (1970) woont en werkt momenteel in Los Angeles. In 2017 is haar autonome portretfotografie gebundeld in het boek 'Through the Eyes of Others' met tentoonstellingen in Museum Jan van der Togt in Amstelveen, Museum Jan Cunen in Oss en Museum CEART in Tijuana, Mexico.

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert haar werk ook op kunstbeurzen als de KunstRAI en PAN Amsterdam.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.059 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord