Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting én inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Unwired - Jacqueline Hassink

zondag 28 januari 2018, 13:31 door | 4.328x gelezen | 2 reacties

Het Nederlands Fotomuseum presenteert de tentoonstelling Unwired van fotograaf Jacqueline Hassink.

Unwired confronteert ons met onze smartphoneverslaving en appelleert aan een fundamentele behoefte aan mentale rust. Hoe voelt het om te leven zonder telefoon en wifi-verbinding, om 'unwired' te zijn?

Unwired- Jacqueline Hassink


Schoenen uit, telefoon inleveren


Bij het bezoeken van de tentoonstelling 'Unwired' van fotograaf Jacqueline Hassink word je verzocht om je schoenen uit te trekken en je telefoon in te leveren om zo voor even weer te ervaren hoe het is om te leven zonder digitale connecties.

'White spots'


Jacqueline Hassink reisde voor Unwired de wereld over naar zogenaamde 'white spots', plekken waar geen bereik is. Ze fotografeerde onder andere in de afgelegen oerbossen op het Japanse eiland Yakushima, op de eilandengroep Svalbard in de Noordelijke IJszee en op de hooglanden van IJsland.

Ook bezocht zij een 'digital detox' spa in Duitsland waar je kunstmatig van de digitale wereld bent afgeschermd. In contrast met deze verstilde plekken heeft Hassink portretten gemaakt van mensen in de metro die gekluisterd zijn aan hun telefoon.

De landschapsfoto's in de 'white spots' zijn gemaakt met een analoge camera (waarschijnlijk een Hasselblad), de foto's in metro's in wereldsteden zijn gemaakt met een iPhone.

De tentoonstelling en publicatie zijn vormgegeven door Irma Boon. De expositie is te zien van 20 januari tot 6 mei 2018.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

  1. gast schreef op dinsdag 30 januari 2018 om 18:13  | reageer

    Zojuist het artikel gelezen over copyright. In hoeverre is dat ook van toepassing op de foto van Jaqueline in dit artikel?

  2. Michelle Peeters
    Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 30 januari 2018 om 19:19  | reageer

    @Gast: goeie vraag! Dit is een foto van het Nederlands Fotomuseum zelf die ze op hun site gebruiken voor promotie van deze expo. Ik heb voor de zekerheid toestemming gevraagd voor gebruik en ook verkregen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.122 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord