Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

World Press Photo 2018 tentoonstelling

vrijdag 21 september 2018, 13:31 door | 5.019x gelezen | 4 reacties

Schokkend, gruwelijk, mooi en adembenemend. De World Press Photo tentoonstelling bereikt wereldwijd 4 miljoen mensen in 100 steden in 45 landen en toont de meest bijzondere en indringende persfoto van het jaar.

Zes genomineerden World Press Photo of the Year 2018

De zes genomineerden van de World Press Photo of the Year 2018

Bezoek gratis de tentoonstelling die je confronteert, laat nadenken over je eigen leven en over verhalen die je nog niet kende en je uitdaagt te blijven kijken.

Kom kijken naar de winnaars van 's werelds grootste internationale persfotografie-wedstrijd. Dit jaar dienden 4548 fotografen it 125 landen in totaal 73.044 foto's in. Een totaal van 42 fotografen uit 22 landen viel in de prijzen in de acht categorieŽn.

In de tentoonstelling zijn de ruim 160 winnende beelden te zien. De meeste foto's hebben geen uitleg nodig, ze zijn al een verhaal op zich. De beelden zijn zo vol zeggingskracht dat het niet mogelijk is om je aan de gebeurtenissen uit het wereldnieuws van afgelopen jaar te onttrekken.

De expositie is in Eindhoven te zien van 12 september tot en met donderdag 4 oktober 2018. Kijk op de World Press Photo site om te kijken of ze naar een stad bij jou in de buurt komen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

4 reacties

 1. Willem HEGEMAN
  Willem HEGEMAN schreef op dinsdag 25 september 2018 om 10:25  | reageer

  "De meest bijzondere en indringende persfoto van het jaar.!"
  Ieder jaar meer ellende! Heb verschillende worldpress tentoonstellingen bezocht en walg van veel foto's. De foto met de meeste ellende wint! Chapeau!!

 2. Jan Kleinjan
  Jan Kleinjan schreef op dinsdag 25 september 2018 om 11:52  | reageer

  Met Hegeman eens. Je zou je als fotograaf moeten schamen om met jouw ellendefoto's de boer op te gaan, in de hoop er een prijs mee te winnen.
  Momenteel is de Worldpress te zien in mijn woonplaats Zwolle. Je zult mij in de Grote of Sint Michaëlskerk (daar hangen ze) niet tegenkomen.

 3. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 25 september 2018 om 11:56  | reageer

  @Willem en Jan: klopt, er zitten veel gruwelijke foto’s bij! Maar door deze foto’s weten we wel wat er allemaal gebeurt in de wereld! Het kan ook leiden tot een bewustwording die iets positiefs teweeg kan brengen. Het zijn wel journalistieke foto’s!

 4. Robert Vogels
  Robert Vogels schreef op dinsdag 25 september 2018 om 15:52  | reageer

  Er zijn diverse reportages en rubrieken. Ook natuur is en komt aan bod. Niet alleen maar ellende, maar helaas wel goed vertegenwoordigt. Hulde voor die fotograven die onder de meest vreselijke omstandigheden regiseren en daar staan waar wij misschien niet eens aan en over na denken. Mojn collega's leggen ook met regelmaat het loodje. Steeds één te veel.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Sportfotobijbel
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Expositie

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord