Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Henri Brands

Canon 5D mark II firmware 2.1.2 uitgebracht

donderdag 1 maart 2012, 17:06 door | 6.918x gelezen | 0 reacties

Het berichtje zou bijna ondersneeuwen in de lawine van geruchten over de Canon EOS 5D mark III die volgens diverse geruchtensites morgen aangekondigd wordt, maar sinds vandaag is firmware versie 2.1.2 voor de Canon EOS 5D mark II op de website van Canon beschikbaar om te downloaden.

Het aantal verbeteringen in de firmware voor de 5D II is wel zeer beperkt. De omschrijving van de verandering luidt als volgt;

"Optimaliseert de prestaties van de camera wanneer bepaalde UDMA-compatibele CF geheugenkaartjes worden gebruikt die uitgebracht zijn na februari 2012."

Canon EOS 5D mark II

In het verleden was het meestal zo dat een firmware update tevens inhield dat recent uitgebrachte/aangekondigde objectieven werden toegevoegd aan de database in de camera. Op die manier worden deze nieuwe objectieven netjes uitgelezen en correct vermeld in de EXIF informatie.

Wellicht dat Canon, zonder het expliciet te vermelden, er voor gezorgd heeft dat de 5D mark II de pas aangekondigde EF 24-70mm f/2.8L II USM en de twee nieuwe primes EF 24mm f2.8 IS en 28mm f2.8 IS correct weergeeft in de EXIF informatie. Vervolgens kun je dan in Canon's Digital Photo Professional software eventuele vertekening en vignettering automatisch door de software laten corrigeren voor deze objectieven.

Overigens is Digital Photo Professional onlangs met een update opgewaardeerd naar versie 3.11. Al met al: altijd een goed idee om de meest recente firmware voor je camera te downloaden en installeren.

Download: Canon 5D mark II firmware 2.1.2

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Henri Brands

Over de auteur

Henri fotografeert al vanaf zijn twaalfde en heeft gewerkt met onder andere Nikon, Leica en middenformaat camera's. Momenteel fotografeert hij met een Canon 5D mark IV. Henri heeft de Fotovakschool afgerond en jaren gewerkt als reportage-fotograaf en in fotowinkels. Ook gaf hij workshops over zelf afdrukken van foto's.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Firmware

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord