Actie: Online cursussen + gratis Xpozer 60 x 90 afdruk. 79,95 euro voordeel! Meer info of direct aanmelden
Elja Trum

Magic Lantern 2.3 voor videografen uitgebracht

zondag 26 augustus 2012, 22:10 door | 6.034x gelezen | 1 reactie

Voor elke videograaf die een Canon 5D mark II, de Canon 60D of de Canon 600D gebruikt om mee te filmen is versie 2.3 van Magic Lantern uitgebracht. Met deze door derden ontwikkelde firmware voor je camera kun je eenvoudig extra filmfuncties aan je camera toevoegen.

Met de Magic Lantern firmware voeg je functies toe aan de bestaande (Canon) firmware van je camera. Het gebruik van de firmware is niet echt ingewikkeld, je hoeft zeker geen programmeur te zijn om er mee aan de slag te gaan.

De firmware update richt zich voornamelijk op videografie, maar ook als fotograaf kun je er je voordeel mee doen. Zo biedt de software een HDR optie (die automatisch het gehele dynamisch bereik van de opname vastlegt) en geavanceerde zelfontspanner en een timelapse tool.


Magic Lantern is gratis te downloaden, al wordt een donatie natuurlijk altijd op prijs gesteld. De firmware is op eigen risico te gebruiken.

Meer informatie


- Digifoto Pro
- Marcus Waterloo over Magic Lantern


101 Tips voor Perfecte Portretfoto's


Wil jij graag weten hoe je perfecte portretfoto's kunt maken? In mijn boek De Portretbijbel geef ik je 101 tips om jouw portretfotografie naar een hoger niveau te helpen. Je ontdekt hierin de 101 beste tips die ik de afgelopen vijftien jaar als portretfotograaf heb opgedaan.
Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Kevin Schepers
    Kevin Schepers schreef op dinsdag 28 augustus 2012 om 15:45

    Bedankt voor de tip! Ik heb ML vanochtend geïnstalleerd en hoewel ik niets met video doe, zijn de HDR en timelapse functies zeker de moeite waard. De mogelijkheid automatisch het hele dynamische bereik vast te leggen helpt betere HDR opnamen te maken en de timelapse functie maakt een afstandsbediening overbodig.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Firmware

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

52.344 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord