Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

RAW-uitvoer voor de Nikon Z 7 en Z 6

vrijdag 27 december 2019, 13:26 door | 4.094x gelezen | 0 reacties

Nikon heeft een update aangekondigd waarmee gebruikers van Nikon Z6- en Z7 full-frame systeemcamera's videobeelden in RAW-formaat kunnen opslaan. De upgrade is beschikbaar vanaf firmware 2.20 en werkt alleen in combinatie met een veldmonitor van Atomos.

Nikon is de eerste camerafabrikant die RAW-video-uitvoer rechtstreeks vanuit een full-frame systeemcamera via HDMI mogelijk maakt.

Gebruikers van de Z 7-en Z 6-camera's kunnen een 12-bits RAW-videostream uitvoeren naar een externe recorder van Atomos Ninja V dat onderdeel is van de Nikon Z 6 EssentiŽle Videokit.

Nikon Z7 persevent


ProRes RAW voor video


De videostream wordt opgenomen in de ProRes RAW-formaat, dat een grotere kleurnauwkeurigheid heeft, met meer details in hooglichten en schaduwen.

Videomakers kunnen profiteren van maximale flexibiliteit bij de nabewerking zonder dat de bewerking wordt vertraagd, wat ideaal is voor HDR-workflows.

De update maakt het mogelijk om 4k- of full-hd-beelden met 12bit-kleurendiepte op te nemen via bepaalde modellen van een Atomos Ninja Inferno V-monitor die met hdmi op de camera is aangesloten.

Nadat je de firmware-update naar versie 2.20 hebt gedownload, kan ondersteuning voor RAW-video-uitvoer op de Z 7-en Z 6-camera's worden geÔnstalleerd bij een Nikon-servicecentrum. Deze service is gratis voor alle Nikon Z 6-camera's die zijn aangeschaft als onderdeel van de EssentiŽle Videokit van de Z 6.

Het inschakelen van RAW-uitvoer via HDMI betekent een belangrijke verbetering voor iedere videograaf. De Z serie zal tegemoet blijven komen aan de veranderende wensen van gebruikers en zal next-generation features bieden bij toekomstige firmware updates.

Details


 1. Maak je Z 7- of Z 6-camera gereed voor 12-bits RAW-video-uitvoer. Download de firmware-update versie 2.20 en breng je camera vervolgens naar een Nikon-servicecentrum om RAW te activeren. Hiervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht. Neem contact op met je lokale Nikon-servicecentrum voor meer informatie.

  Download firmware 2.20 voor Z 7
  Download firmware 2.20 voor Z 6
  Vind je Nikon-servicecentrum;

 2. Externe recorders van Atomos Ninja V vereisen mogelijk ook een firmware-update om compatibel te zijn met RAW-video van Nikon. Raadpleeg voor meer informatie de Atomos-website;

 3. ProRes RAW is een RAW-video-indeling die in 2018 door Apple Inc. is ontwikkeld;

 4. Als je Z 6 is aangeschaft als onderdeel van een essentiŽle videokit van de Nikon Z 6 en ondersteuning voor RAW-video-uitvoer nog niet vooraf op de camera is geÔnstalleerd, installeert het dichtstbijzijnde Nikon-servicecentrum deze ondersteuning gratis. Hiervoor is het aankoopbewijs vereist.


Kijk voor meer Nikon producten op: nikon.nl.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
  Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Masterclass Landschapsfotografie met Bas Meelker
De Portretbijbel door Elja Trum
Toon alle artikelen binnen Firmware

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.167 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord