Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Star Wars firmware voor de Nikon D5100 uitgebracht

dinsdag 27 december 2011, 23:53 door | 5.572x gelezen | 1 reactie

Heb je een Nikon D5100 en ben je fan van Star Wars dan heb je geluk; er is een speciale firmware uitgebracht waarmee jouw spiegelreflex voortaan geheel in jouw taal communiceert. Het is geen officiŽle firmware van Nikon, dus installeren op eigen risico.

Deze firmware doet vooralsnog niks anders dan de teksten in je menu aanpassen, maar het is de eerste stap naar firmware die daadwerkelijk extra functionaliteiten toe kan voegen aan je camera. Eerder verschenen op gelijke wijze firmware-hacks voor Canon en Panasonic.

Je kunt de Star Wars Firmware downloaden via de Flickr pagina over de aangepast firmware. Via het Nikon Hacker forum kun je zelf ook meewerken aan de ontwikkelingen voor een betere firmware.

Star wars firmware screenshots

Met de nieuwe firmware zijn je onderbelichte foto's voortaan aangeduid als 'Dark side of the force' en vind je 'Shooting menu' terug als 'Weapon systems'. Zo zijn er twaalf aangepaste teksten te vinden. Als je er genoeg van hebt kun je volgens de makers eenvoudig terug naar je originele firmware.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

1 reactie

  1. Richard
    Richard schreef op donderdag 29 december 2011 om 09:22  | reageer

    Kansloos dit.

    Wel leuk om te zien wat eventuele mogelijkheden zijn, maar om nou zo'n risico te nemen voor wat van die rare teksten in je camera!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Firmware

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.062 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord