Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Marije Weterings

Fotograaf Steve McCurry in Nederland

zondag 13 oktober 2013, 21:32 door | 9.752x gelezen | 1 reactie

Steve McCurry is een van de beroemdste en meest geprezen fotografen ter wereld. Zijn foto The Afghan Girl verscheen op de cover van National Geographic Magazine. Deze foto van het meisje met de indringende groene ogen kwam symbool te staan voor het immense leed van de Afghaanse burgers tijdens de Afghaanse oorlog.

Deze maand verschijnt het boek Voorbij de Camera, het verhaal achter de foto van Steve McCurry. Dit boek vertelt de verhalen en avonturen achter veertien belangrijke foto's van McCurry. Op 19 oktober aanstaande is Steve McCurry in Nederland voor interviews, een signeersessie en een lezing.

Sharbat Gula on National Geographic cover

Signeersessie


Tijdens zijn bezoek aan Nederland geeft McCurry een lezing over zijn werk in fotografiemuseum Foam. Deze lezing was binnen een uur uitverkocht. Voor iedereen die dit icoon graag in het echt wil ontmoeten is er alsnog een kans. Op zaterdagmiddag 19 oktober signeert Steve McCurry zijn boeken om 16.00 uur bij de Bijenkorf in Amsterdam. Deze signeersessie is voor iedereen vrij toegankelijk en zal tot circa 16.45 uur duren.

Uniek en indrukwekkend


In Voorbij de camera, het verhaal achter de foto (Uitgeverij Terra) krijgt de lezer een kijkje achter de schermen bij een van de meest geprezen fotografen ter wereld. Dit unieke en indrukwekkende boek bevat niet eerder gepubliceerde foto's, notities, anekdotes en snapshots uit het persoonlijke archief Steve McCurry.

Dit is het eerste en enige boek dat in beeld brengt hoe hij te werk gaat en hoe hij zijn foto's vindt, maakt en ontwikkelt. De meer dan 100 bijzondere, iconische en spraakmakende foto's uit de hele wereld vertellen een boeiend en avontuurlijk verhaal: van Afghanistan tot Amerika, van India tot Tibet en daar voorbij.

Wat gaat er schuil achter de foto's van een van de meest legendarische fotografen ter wereld?
Dit boek vertelt het verhaal.

Voorbij de camera, het verhaal achter de foto | Steve McCurry | ISBN 9789089895875 | € 49,99 | Uitgeverij Terra
Voorbij de camera

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Marije Weterings

Over de auteur

Marije Weterings staat voor gevoel, creativiteit, passie en contact. Haar stijl laat zich omschrijven als chic, artistiek, hip en persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in mode, reclame en bedrijfsfotografie en geeft tevens workshops en masterclasses reclamefotografie en interieurfotografie.

1 reactie

  1. Harry
    Harry schreef op maandag 14 oktober 2013 om 18:52  | reageer

    Prachtige foto. Ook de reportage waarin hij op zoek ging naar het meisje dat hij toen fotografeerde was fascinerend.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Fotografen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.189 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord