Word lid met korting + gratis het boek de Lightroombijbel - 80 euro voordeel! Word nu lid!
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Fotoserie 'Firenze' van Augusto De Luca

donderdag 6 september 2018, 23:23 door | 4.086x gelezen | 0 reacties

Augusto De Luca studeerde rechten en werd halverwege de jaren zeventig een professionele fotograaf, werkend langs de grens tussen traditionele en experimentele fotografie. Met zijn stijl doorloopt hij meerdere fotografie-genres.

Hij maakt gebruik van veel materialen en probeert altijd primaire elementen te verbeteren met zijn foto's. Met minimale expressie-eenheden probeert hij beelden te vormen waarin vormen en tekens gecombineerd worden op een manier die doet denken aan metafysische atmosferen.

Augusto De Luca


Zijn foto's zijn door veel galerijen tentoongesteld.

Augusto De Luca is auteur van platenhoezen, reclamecampagnebeelden en fotografieboeken. Hij doceerde fotografie aan de "Montecitorio Club" van het Italiaanse parlement.

Licht en technieken worden steeds beter, maar de schaduw verdwijnt, waardoor het beeld zijn diepte, zijn derde dimensie en zijn subtractieve eigenschappen krijgt.

Ik geloof dat toewijding en technische vaardigheden kunnen worden bereikt door iedereen middels de eigen wil en studie. Daarentegen zijn fantasie en passie eigenlijk waardevoller omdat deze zijn aangeboren en daarbij onvermijdelijke bijzondere activa.


Augusto De Luca


In al zijn foto's sijpelt emotie door, door de relatie die hij tot stand brengt met de plaats die hij portretteert. Telkens wanneer hij iets ziet dat hem boeit, begint hij eromheen te draaien om zijn eigen kader te vinden. Hij werkt tegelijkertijd aan zichzelf en aan de stad.

Hij heeft geometrie nodig om de grammatica van de beeld-expressieve taal in te stellen.

Het structurele skelet, de compositie en de geometrische lay-out bieden een perspectief van waaruit men het beeld kan lezen; anders zouden we doen wat dadaÔsten deden toen ze woorden in een zakje stopten en ze er vervolgens willekeurig uit haalden om een ​​gedicht te componeren.

Augusto De Luca


Een beginnende moedermens heeft altijd zijn diepere zelf bewoond; creativiteit is altijd zijn metgezel geweest. Hij heeft geprobeerd zichzelf uit te drukken in een zeer bepaalde stijl, maar door middel van allerlei soorten materialen en formaten. Zijn wens is te ontdekken hoe zijn eigen creativiteit zich ontvouwt onder verschillende omstandigheden ...

Hij voelt zich een zeeman, of beter, als een ontdekkingsreiziger van het immense universum van de kunst. De kunstenaar is een ontdekker op zoek naar de sleutels die de deur openen naar emoties en gevoelens. Kunst is de plaats waar rationaliteit, fantasie, waarheid en fictie zich vermengen in een ontploffende mix.

Geweldige fotografie komt op het juiste moment tot stand, maar het heeft ook de juiste snit nodig om dat precieze moment te verbeteren. Fotografie moet zich voeden met zowel de inhoud als de vorm, als het de ene opgeeft voor de ander, dan blijft het niet lang meegaan.

Hij heeft meerdere zielen, die maand na maand uitkomen, jaar in jaar uit. Hij is zowel fotograaf, als performer, advocaat, een verzamelaar, een muzikant. Hij is dat alles, hij gooit niets weg. Hij staat gewoon toe dat zijn diverse zielen om de beurt naar boven komen.

Augusto De Luca


Als je foto's maakt omwille van andere mensen, zal je ware essentie nooit naar buiten komen, je zult uiteindelijk alleen dingen doen die anderen allang doen.

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic

Ook interessant

Toon alle artikelen binnen Fotografen

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.032 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord