Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Elja Trum

Eerste fotografie blogkermis; Workflow

maandag 6 oktober 2008, 20:35 door | 7.702x gelezen | 6 reacties

Recentelijk heb ik op mijn werk meegedaan met de 10de online marketing blogkermis. Een blogkermis is feitelijk niks anders dan een aantal blogs dat op dezelfde dag publiceert over een bepaald onderwerp en onderling doorverwijst naar andere bloggers die hetzelfde doen. Als onderwerp voor deze eerste blogkermis heb ik gekozen voor 'Workflow'.

Workflow
Het onderwerp 'Workflow' mag ruim opgevat worden. Het is dus de bedoeling dat je een artikel schrijft dat iets met workflow te maken heeft. Met workflow bedoel ik het proces dat je doorloopt tussen het maken van de foto's en het afleveren van foto's aan de opdrachtgever.

Natuurlijk hoef je niet per se je gehele workflow te beschrijven, je kunt er ook voor kiezen om een onderdeel van je workflow te pakken voor je artikel. Denk bijvoorbeeld aan het toekennen van trefwoorden aan je foto's. Wat voor een structuur houd je aan, welke software gebruik je, wat zijn de voor- en nadelen van die software. Vragen die je in je blogpost kunt beantwoorden..

Ook zou je kunnen schrijven over bijvoorbeeld het gebruik van presets binnen je workflow, de manier waarop je het eindresultaat aanlevert bij je klant (of plaatst op een website) of de high-tech printer waarop je je foto's in de mooiste kwaliteit afdrukt. Je kunt er genoeg kanten mee op!

Blogkermis
Volgende week woensdag, 15 oktober 2008, plaats je het door jou geschreven artikel op je eigen weblog of website en stuur je mij het adres door waar je artikel staat, laten we zeggen voor 20:00 uur. Op Photofacts plaats ik die avond een overzicht van alle 'attracties' die op de blogkermis te vinden zijn.

Het leuke van de blogkermis is dat er op één dag veel informatie op internet verschijnt over een specifiek onderwerp. Je kunt als lezer dus de verschillende visies op het onderwerp bekijken. Daarnaast geeft het je de kans eens een aantal nieuwe weblogs of websites over fotografie te ontdekken.

Deelnemen
Als deelnemende blogger ontvang je waarschijnlijk een aantal extra en nieuwe bezoekers op je website. Als je het leuk vindt kun je achteraf ook nog een post plaatsen over welke artikelen uit de blogkermis jij het interessants of nuttigst vond.

Lijkt het je leuk om mee te doen, meld je dan even bij mij aan via e-mail.
Je hebt vanaf vandaag nog anderhalve week om je artikel voor te bereiden, dus maak er iets moois van!

Dus heb je een weblog of website over fotografie, schrijf een artikeltje over workflow en laat het aan me weten. Ik ben benieuwd wie er allemaal mee gaan doen..

Fotografie blogkermis


Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Elja Trum

Over de auteur

Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Hij schrijft sinds 2006 over fotografie. Elja is ook auteur van boeken over zwart-wit-, flits- en portretfotografie.

6 reacties

 1. Peter van Veen
  Profiel  Peter van Veen schreef op maandag 6 oktober 2008 om 20:51  | reageer

  Goed idee! Ik had je bijdrage al langs zien komen op die kermis. Altijd leuk en goed voor de bezoekersaantallen.

 2. Robbie Veldwijk
  Profiel  Robbie Veldwijk schreef op dinsdag 7 oktober 2008 om 18:41  | reageer

  Dat is wel grappig ik wou er één deze dagen nog wat over gaan schrijven nahnah

 3. Bas
  Profiel Bas schreef op dinsdag 7 oktober 2008 om 22:23  | reageer

  Leuk idee. Denk dat ik wel mee ga doen.

 4. justecommerce
  justecommerce schreef op woensdag 8 oktober 2008 om 22:19  | reageer

  Succes Elja! En dat smaakt naar meer zul je gedacht hebben. knipoog
  succes met je eerste kermis!

  justecommerce.nl

 5. Metin
  Profiel  Metin schreef op vrijdag 10 oktober 2008 om 11:26  | reageer

  Ik ben al een tijdje bezig met het schrijven van een workflow voor Photoshop CS2 en Bridge. Maar dit zal ik niet op tijd af kunnen krijgen. Helaas.

 6. Elja Trum
  Profiel  Elja Trum schreef op vrijdag 10 oktober 2008 om 11:48  | reageer

  @Metin; Wellicht kun je er een gedeelte uit halen dat je al af hebt en dat publiceren? Het zou natuurlijk leuk zijn als je met de blogkermis mee kunt doen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Portretfoto's Bewerken in Lightroom Classic
Cursus Naaktfotografie met Danyel Weideman
Toon alle artikelen binnen Fotografie blogkermis

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.220 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord