Levenslang toegang tot al onze cursussen. Nu 100 euro korting ťn inclusief 1 jaar VIP toegang! Nu levenslang lid worden.
Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Michelle Peeters

Kijk hoe mooi het bevroren Baikalmeer is

donderdag 19 december 2019, 17:17 door | 4.448x gelezen | 2 reacties

In de winter bij het Baikalmeer in SiberiŽ een uniek natuurspektakel te zien. Dan is hier een wonderlijk schouwspel zichtbaar. Het meer bevriest en brokken ijs komen door de druk van het ijs omhoog.

Ook zijn er vaak grote scheuren en vreemde methaangasbellen te zien. Het bevroren Baikalmeer is prachtig. Veel mooier is er niet, het is magisch!

Baikalmeer Alexey Trofimov

Foto: Alexey Trofimov

Het Baikalmeer is het oudste en diepste meer ter wereld. Op sommige plekken is het wel 1,6 kilometer diep en het is 600 kilometer lang. Gedurende de winter bevriest het en ligt er een ijslaag van zo'n twee meter dik op. Genoeg om er met een auto op te kunnen rijden.

Wat ook bijzonder is, is dat er veel methaan vrij komt wat voor wonderlijke vormen in het ijs zorgt. Soms worden zelfs stukken ijs door omhoog geduwd. Het is een zeer fotogenieke en wonderlijke wereld om vast te leggen.

In de winter kan het zomaar -30 graden Celsius worden hier, zelfs overdag. Zorg dus voor aangepaste kleding en ook dat de batterijen van je camera warm blijven.

Het is wel een onderneming om er te komen. De dichtstbijzijnde stad is Irkoetsk. Vanaf het busstation pak je de bus naar het stadje Listvyanka (anderhalf uur). Van daaruit kun je zelf het ijs op. Of je gaat met een georganiseerde groep mee op pad.

De Trans SiberiŽ Express rijdt langs het meer. En je kunt van de trein af en dan een excursie boeken om het meer te ontdekken. dit kan met name in de winter een avontuur zijn, maar absoluut de moeite waard.

Bron: Droomplekken.nl

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

2 reacties

 1. Peter van Dinther
  Peter van Dinther schreef op dinsdag 24 december 2019 om 13:34  | reageer

  Prachtig inderdaad. Het is wel een ommelandse tocht om daar te komen...
  Fijne dagen.

 2. Robert Vogels
  Robert Vogels schreef op dinsdag 24 december 2019 om 14:54  | reageer

  Wat een landschap zeg! Wauw.Nu maar duimen dat het zo blijft bestaan.
  Robert

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Luminar AI met Nando Harmsen
Sportfotobijbel
Toon alle artikelen binnen Fotolocaties

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.153 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord