Michelle Peeters

SpotShare: de mooiste fotolocaties in Nederland

donderdag 29 maart 2018, 20:10 door | 7.078x gelezen | 7 reacties

SpotShare is een site die de mooiste fotolocaties van Nederland (ook gewoon bij jou in de buurt) weergeeft. Bij SpotShare kun je zowel bekende als onbekende plekjes ontdekken.

Je kunt eigen foto's toevoegen die je op mooie plekken gemaakt hebt en zo de community helpen om nieuwe locaties toe te voegen.

Spotshare


SpotShare is een leuke manier om fotogeniek Nederland te (her-) ontdekken. Het helpt fotograferend Nederland om het eigen land opnieuw te leren kennen. De site vormt een platform met alle fotolocaties in Nederland. Van fotografen, voor fotografen.

Het is mogelijk je fotografie-passie hier te delen met gelijkgestemden. Het biedt mogelijkheden om je niveau naar een hoger level tillen door er bijvoorbeeld samen op uit te gaan en nieuwe locaties te ontdekken en fotograferen.

Zo kun je al fotograferend je creatieve en sociale netwerk vergroten en bovendien veel ervaring opdoen.

De route naar de betreffende locatie wordt weergegeven via Google Maps en je kunt op een kaart of satellietbeeld van Geobasis de locatie van de foto-plek zien.

Spotshare fotolocatie toevoegen


Eigen profiel aanmaken


Je kunt een eigen profiel aanmaken waarbij je ook de url van je website, je e-mail adres, Facebook/Instagram gebruikersnaam en profielfoto kunt toevoegen.

Als je een locatie mist, kun je die toevoegen. Je kunt een reactie plaatsen op foto's van locaties van anderen.

Ik voegde een eigen foto toe aan fotolocatie 'Reitdiephaven' en kreeg een leuke Facebook Notification binnen, waarbij je met naam en toenaam (website) genoemd wordt.

Je wordt hierdoor wel op een leuke manier gestimuleerd om eigen bijdrages te leveren. Er wordt automatisch een SpotShare watermerk op je foto geplaatst.

Spotshare facebook notifications


Op SpotShare worden dagelijks erg mooie foto's geplaatst, er zitten werkelijk juweeltjes bij. Iedere dag worden er wel een paar op één van de social media geplaatst. Ook op Instagram verschijnen er steeds meer foto's met de hashtag #spotshare, erg leuk om ze te ontdekken!

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Michelle Peeters

Over de auteur

Michelle Peeters is fotografe en oprichter van DeuxBleus Fotografie. Michelle herkent het bijzondere in het gewone en het gewone in het bijzondere. Ze heeft zich nooit willen specialiseren en is daardoor van alle markten thuis.

7 reacties

 1. Theo
  Theo schreef op dinsdag 3 april 2018 om 12:52

  Hoi Michelle, Leuke tip. Ik zou graag weten wie er achter deze website zit(ten). Voordat ik mijn foto's ga delen op internet is het wel zo fijn om dat te weten....toch?

 2. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 3 april 2018 om 13:50

  @Theo: Chris Snoek (info@spotshare.nl) is de eigenaar/oprichter.

 3. R K
  R K schreef op dinsdag 3 april 2018 om 14:08

  @Theo/Michelle: en voilà, Chris is naast fotograaf ook full-time programmeur bij Coolblue.

 4. Michelle Peeters
  Profiel Michelle Peeters schreef op dinsdag 3 april 2018 om 14:26

  @RK: je suggereerde dat Coolblue (een techwinkel) deze site als handig marketingmiddel zou kunnen inzetten voor het vergaren van e-mail adressen van potentiële klanten.

  Ik heb daar zelf niet bij stilgestaan, maar het zou kunnen!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Cursus Natuurfotografie in Nederland met Rob Dijkstra
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Toon alle artikelen binnen Fotolocaties

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

48.158 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord