Photofacts Academy

Photofacts Academy; 100+ Fotografie Cursussen
Fotograferen wordt makkelijker en leuker

Boek

De Fotobijbels; Boeken over Fotografie
101 Praktische fotografietips voor betere foto's

Fabian Hoogland

Top 5 steden waar de camera op zijn plaats is

dinsdag 20 november 2018, 21:12 door | 3.696x gelezen | 0 reacties

Er zijn in de wereld heel veel mooie locaties waar je prachtige foto's kunt maken. Toch zijn er een aantal steden die het echt winnen. Daarom in dit artikel een top 5 van steden waar de camera zeker op zijn plaats is!

1. Sevilla – Spanje


Sevilla is de hoofdstad van Andalusië, een regio in Spanje. Niet voor niets is Sevilla een populaire bestemming voor een stedentrip. In deze stad is namelijk veel kunst, historie en cultuur te vinden.

Een bezoek aan de het koninklijk paleis Real Alcazar met bijbehorende tuin levert gegarandeerd mooie plaatjes op. Ook Plaza de Espana, te zien op de foto, is het bezoeken waard.

Sevilla


2. Cordoba – Spanje


Cordoba ligt, net als Sevilla, ook in Andalusië in Spanje. Zoals op de foto is te zien, verdient Cordoba zeker een tweede plaats in de top 5. Er staat bijvoorbeeld een kasteel dat ooit dienst heeft gedaan als gevangenis. Rondom het kasteel liggen schitterende tuinen, vol fonteinen en bloemenstruiken die in allerlei figuren zijn gesnoeid.

Als je dan ook nog de toren beklimt heb je het mooiste uitzicht op Cordoba, waar je de Guadalquivir rivier en het Sierra Morena gebergte kunt bewonderen. Ik denk dat de camera niet uit je handen te slaan is!

Cordoba


3. Rio de Janeiro - Brazilië


Rio de Janeiro wordt vaak bezocht voor het strand, maar beschikt juist ook over prachtige fotografie-locaties. De Suikerbroodberg, zoals op de foto is te zien, is een van de zeven rotsblokken van Rio die met een kabelbaan of te voet bereikbaar is.

Het regenwoud (Tijaca) ligt gewoon middenin de stad. Het is niet voor niets uitgeroepen tot een Nationaal Park. Door het omringende gebergte, de stranden, tuinen en de mooie natuur is Rio de Janeiro een aantrekkelijke stad om te fotograferen.

Rio de Janeiro


4. Rijsel – Frankrijk


Rijsel, ook wel Lille, is een prachtige stad in Frankrijk. Op het eerste gezicht lijkt het misschien wat gewoontjes, maar Rijsel beschikt over schitterende kathedralen, kerken en wijken. De wijk Vieux Lille bijvoorbeeld, één van de populairste wijken, bestaat uit knusse smalle steegjes en prachtig versierde panden.

Je hoeft je ogen maar te openen en je ziet kunst, historie of ander moois om vast te leggen.

Rijsel


5. Cambridge - Engeland


Iets dichterbij huis is het Engelse Cambridge te vinden. Zeker als je Londen een keertje bezoekt, is een bezoek aan Cambridge aan te raden. Het ligt namelijk redelijk dichtbij elkaar. Cambridge is beroemd vanwege haar universiteiten, groene parken en kerken.

Om bijvoorbeeld de King's College Chapel maar eens te noemen, waar het wereldberoemde jongenskoor King's College Choir optreedt. Ondanks alle historie wordt Cambridge toch als een moderne stad gezien en je je er vermaken met talloze activiteiten. Ook hier is de camera zeker op zijn plaats!

Cambridge


Waar fotografeer jij het liefste?

Wil jij ook gave foto's maken?

Probeer twee weken gratis onze online cursussen over fotografie. Je krijgt direct toegang tot meer dan 100 cursussen. Na twee weken vervalt je proeflidmaatschap automatisch. Je zit dus nergens aan vast.

14 dagen gratis fotografiecursussen kijken

Fabian Hoogland

Over de auteur

Fabian is dagelijks bezig met het selecteren en uitzoeken van mooie bestemmingen voor Fly Drive Vakantie. Hij kan het niet laten om dit te delen en schrijft daarom het liefst de hele dag door artikelen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Van Beeld naar Kunst met Micky Hoogendijk
Creatieve Technieken met Bart Siebelink
Toon alle artikelen binnen Fotolocaties

Photofacts wordt mede mogelijk gemaakt door


Ontvang wekelijks fotografietips in je inbox

45.058 fotografie enthousiastelingen ontvangen de tips al!
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook. Aanmelding beveiligd met Google reCaptcha.

Elja Trum

Elja Trum

Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!

Wil je graag mooiere foto's maken en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de fotografie? Photofacts plaatst leerzame artikelen die gerelateerd zijn aan fotografie. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Photofacts bericht dagelijks over fotografie en is een uit de hand gelopen hobby project van Elja Trum. De artikelen worden geschreven door een team van vrijwillige bloggers. Mocht je het leuk vinden om een of meerdere artikelen te schrijven op Photofacts, neem dan contact op.Meer over Photofacts
Om Photofacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord